Toyota, General Motors (GM) Karşısında Liderliği Kazandı!

Amerika Otomobil Pazarında en çok tercih edilen otomobil üreticisi firma General Motors (GM) piyasadaki liderliğini 90 yılın ardından Toyota’ya kaptırdı.

Toyota 2021 yılının Amerika Birleşik Devletleri’nde, kullanıcılar tarafından tercih edilerek, en fazla satış yapan otomobil üreticisi firma oldu.

Toyota General Motors

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Japonya merkezli Toyota, 2021 yılında GM’nin Amerika Pazarındaki 90 yıllık liderliğine son verdi ve en çok satın alınan otomobil oldu.

“Dünyanın en fazla araç satan otomobil üreticisi” pozisyonunda olan Toyota ve General Motors ile dünya düzleminde rekabetini sürdüren Toyota, 2021 yılında Amerika’da General Motors’u geride bıraktı.

Amerika pazarını elinde tutan Toyota, ABD pazarında 2021’de toplam 2,3 milyon araç satışı yaparken, GM 2,2 milyon araçta kaldı.

1Kısa Bir Bakış: General Motors (GM)

1908 yılında ABD’de kurulmuş olan General Motors, Detroit merkezli bir şirkettir. Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC gibi dünyada bilinen önemli markaları bünyesinde bulundurmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok talep gören otomobil modellerinin çatı üreticisidir.

Ayrıca; Holden, Wuling, Baojun, ve FAW Jiefang, GM Uzbekistan, SAIC-GM-Wuling gibi yabancı markaların önemli bir hissesine sahiptir. Dünya çapında çalışan sayısı 200 binin üzerindedir.

2Kısa Bir Bakış: Toyota Motor Corporation

1937 yılında kurulan Toyota markasının ürün yelpazesi, dünyanın ilk seri üretilen Hibrit aracı Prius ‘u ve pazara hazır ilk hidrojenli aracı Toyota FCHV ‘yi kapsayacak kadar genişlemiştir.

Toyota’nın 1951 yılından beri aralıksız ürettiği “Toyota Land Cruiser” modeli sadece yüksek satış rakamlarına ulaşmakla kalmamış, arazi kabiliyeti ve kalitesi sayesinde sınıfında bir efsane haline gelmiştir. Ayrıca Corolla modeli, 1966 yılından günümüze, 42 Milyona yakın satış adediyle, dünyanın en çok satan modelidir.

3Toyota, General Motors (GM) Karşısında Liderliği Kazandı!

Otomobil sektöründeki otoritelerin yorumlarına göre; Toyota, dünyada görülen Covid pandemisi süresince, yoğun olarak yaşanan ve hala devam eden çip krizini daha iyi yönettiği ve tedarik zincirini güçlü tuttuğu gerekçeleriyle General Motors’a göre satış konusunda başarısını korudu.

Toyota Kuzey Amerika Otomotiv Başkan Yardımcısı Jack Hollis’in kamuoyuna yaptığı açıklamada; GM’yi geçmelerinin bir hedef olmadığını ifade ederek, hedeflerinin zirvede kalıcı olmak olduğunu ifade etti.

Toyota General Motors

İkinci El Toyota İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here