TOGG, CES 2022’DE DÜNYAYA TANITILDI

Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022, Las Vegas’da düzenlendi. 5-7 Ocak 2022 tarihleri arasında, dünyadan teknoloji meraklılarını ağırlayan fuarda telefondan elektrikli otomobile kadar pek çok farklı kulvarda teknoloji ürünü sergilendi.

Türkiye’nin Otomobili TOGG, CES 2022 Fuarı’ndaki yerini aldı. “Transition Concept Smart Device” adını verdiği konsept otomobili tanıttı.

Togg CES 2022

Mobilite alanında hizmet veren ve fikri ile sınai mülkiyeti tamamıyla ülkemize ait olan TOGG Otomobili, küresel bir marka olmak ve dünyada ülkemizi temsil etmek amacıyla yola çıktı.

CES 2022’de gösterilerek yetkililerince kamuoyuna tanıtılan elektrikli otomobil TOGG, “. “Transition Concept Smart Device” adını verdiği konsept otomobili ile dünya otomobil piyasasına, buradayım, mesajı verdi.

1TOGG CES 2022 ‘DE YENİLİKLERİNİ VE İLKLERİNİ LANSE ETTİ

Teknoloji dünyasının buluşma noktası CES 2022’ye vizyon otomobili ile katılan TOGG; Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCaseMobility kavramı ile “Veri Bazlı İş Modelleri”, “Yeni Mobilite Servisleri”, “Akıllı Yaşam” ve “Akıllı Şarj” gibi teknolojik çözümlerini tanıttı. Geleceğe bakışını vurgulayan “Transition Concept Smart Device” adını verdiği konsept otomobilini de Kamuoyuna lanse etti.

2TOGG CEO’SU GÜRCAN KARAKAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Kendilerini bir teknoloji şirketi olarak tanımladıklarını ifade eden Karakaş, “Klasik bir otomobil şirketi değiliz.  O nedenle teknolojideki en son yeniliklerin ve ilklerin buluşma noktası olan CES’teyiz. Doğu ile Batı’nın, akıl ve duygunun buluştuğu bir coğrafyada kurulmuş, mobilite alanında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketiyiz. Otomotiv endüstrisinin hızla mobilite ekosistemine dönüştüğü yeni dünyada kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak, mobilite çözümleri üretiyoruz” dedi.

3KARAKAŞ, “OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ, MOBİLİTE EKOSİSTEMİNE DOĞRU DÖNÜŞÜYOR”

TOGG’un tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla tasarlandığını ifade eden Karakaş, “Kullanıcı Yolculuğu Haritası çıkardık. Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte büyük olan değil daha çevik, yaratıcı, iş birliğine açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar başarılı olacak. Bu alandaki yarış da henüz başlıyor ve bu yarışın içinde biz de varız. Üstelik avantajlıyız çünkü biz bu dünyanın içine doğduk” açıklamasında bulundu.

4KARAKAŞ, “BATARYAMIZI KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Karakaş, “Akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri geliştiriyoruz. Farasis Energy ortaklığıyla kurduğumuz, Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri şirketiyle, bataryamızı kendimiz üreteceğiz. İş planımız içinde batarya Ar-Ge’si yapıp, kimya geliştirmek de var. Mevcut ve geliştirilecek olan batarya ürün gamı ile hem her tür elektrikli araç için batarya temin etmeyi hem de otomotiv dışı sektörlerde de önemli bir batarya, enerji depolama sistemleri sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz.” dedi.

5TOGG CES 2022 ‘DE, GÜCÜ VE TASARIMI İLE İDDALI

TOGG logosu, iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde tasarlanmış ve gösterdiği yönler düşünüldüğünde de, doğunun duygusallığı ile batının akılcılığına gönderme yapan bir mesaj içeriyor. Dinamik ve yenilikçi çizgilere sahip olan otomobil, kaslı arka tasarım ve ön farlardan başlayıp akıllı cihazın profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgisi ile karizmatik bir görünüm sergiliyor. Yeniden tasarlanan ön cam ile stilize edilmiş bir lale özelliği taşıyan jantlar otomobilin karakteristik unsurları arasında.

6İÇ TASARIMDA KULLANICININ KONFORU ÖN PLANDA

Direksiyon simidi, sportif ve zarif bir tasarıma sahip. Entegre emniyet kemerine sahip 4 adet tek koltuk bulunan TOGG’da orta sütunu ortadan kaldıran tasarım sayesinde kapılar açıldığında yüz yüze bakıyor.

Otomobilin rengi is teknolojiye gönderme yapan çivit mavisi ile menekşe rengi arasında metalik bir gri.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here