Japon 100 Yaşında!

Otomotiv sektörü teknolojinin gelişmesi ile gün geçtikçe büyüyor. Bu sektörün öncü otomobil üreticileri ise güçlü geçmişleri ile ön plana çıkıyorlar. Dünyanın birçok ülkesinden farklı markalar, yıllardır ürettikleri otomobiller ile bu sektörün temel yapı taşları denebilir. Bu yapı taşlarından biri de Japon üretici Suzuki.

suzuki

100 Senelik Tecrübe: Suzuki

Japon üreticinin 1920’de başlayan serüveni bugün 100. yaşına girdi. Marka yıllardır ürettiği otomobiller ile dünyanın dört bir yanına ulaştı. Suzuki sadece otomobil değil, motosiklet üretimi ile de başarılı bir geçmişe sahip. Japon üretici, ürettiği motosikletler ile de efsaneleşti. Sadece kara ulaşımına odaklanmakla da kalmadı. Deniz araçları için de motorlar üreten marka, hem karada hem de denizde ”Suzuki” amblemini görmemizi mümkün kıldı.

suzuki jimny

Michio Suzuki ‘nin Dokuma Tezgahları

Japon üreticinin Japon kurucusu Michio Suzuki, işe dokuma tezgahlarıyla başladı ve marka hızlı bir büyüme gösterdi. Motorlu taşıtlara ilk girişi 1952 yılında ürettiği 36 cc’lik bir motosiklet ile gerçekleştiren marka, 1954 yılı itibariyle motor taşıtları markasını tescilledi. 1955 yılı itibariyle ise ilk seri üretim aracı Suzulight 360 cc ile yeni bir dönem başladı. İlk hafif ticari araç ise 1961 yılında üretimine başlanan Suzuligt Carry oldu. Sonrasında ise markanın bilinirliğini arttıran ve büyümesine büyük katkıda bulunan Alto modeli geldi. 1979 yılında üretimine başlanan model ile marka, başarılı satış rakamlarına ulaştı.

suzuki hayabusa

Türkiye’de Satışı Bulunan Sıfır Kilometre Modelleri

Markanın bugün itibariye Türkiye’de sıfır kilometre satışı bulunan 4 modeli bulunuyor. Bunlar; Swift, SX4 S-Cross, Vitara ve Jimny. Gelecek günlerde ise Toyota ile beraber geliştirdiği station wagon karosere sahip modeli Swace’in gelmesi bekleniyor.

suzuki swift

İkinci el satılık Suzuki otomobiller

İkinci el satılık Suzuki motosikletler

Swace | Toyota Corolla Görünümlü ”Suzuki” Modeli!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here