Skoda ‘dan Işıklı Emniyet Kemeri Patenti!

1
1412

Skoda ‘nın Patentli Güvenlik Işığı!

Günümüz otomotiv markaları sürüş güvenliği konusunda üst düzey hassasiyet gösteriyorlar. Geliştirilen teknolojiler ile sadece sürüş anında değil, trafikteki her anda can kaybının azaltılması amaçlanıyor. Bu amaç uğrunda birçok fiziksel ve dijital teknolojiler geliştiriliyor. Emniyet kemeri ise bunların arasında belki de en eskisi. Volvo tarafından tasarlanan ve 1959 yılında ilk kez bir Volvo modelinde kullanılan, 3 noktalı emniyet kemerine yıllar sonra bir geliştirme geldi. Skoda tarafından geliştirilen ışıklı emniyet kemeri tokaları patenti aldı, kullanılmaya hazır! Işıklı emniyet kemeri tokaları ile emniyet kemeri hep akılda olacak.

skoda ışıklı emniyet kemeri

LED Işık ile Skoda ‘da Emniyet Kemeri Unutulmayacak!

”Simply Clever” mottosu ile hayatı kolaylaştıran çözümler üreten Skoda, kendine özgü birçok yeniliği kendi bünyesinde geliştiriyor. VAG grubunun iddialı isimlerinde olan marka şimdi de kendi bünyesinde geliştirdiği yeni bir teknolojiyi kullanıcılara sunuyor. LED ışıklandırmanın yapıldığı emniyet kemeri tokaları sayesinde sürücülerin ve yolcuların gözü hep emniyet kemerinde olacak.

Emniyet Kemeri Tokaları 3 Farklı Renkte Yanıyor!

Skoda’nın kemer tokaları yolcu olmadığı durumlarda beyaz ışık ile yerini belli edecek. Ağırlık algılandığında kırmızı renge dönen tokalar, kemer takılması halinde yeşil renge dönecek. Böylelikle Skoda’nın yeşili kemer tokalarıyla can bulacak diyebiliriz. Yeşile dönen kemer tokaları belli bir süre sonra tekrar beyaza dönerek dikkat dağıtmayacak ve göz yormayacak.

skoda emniyet kemeri

Yenilik ve Pratiklik Denildiğinde; Skoda!

AR-GE çalışmalarıyla herkesin takdirini kazanan marka, modellerinin birçok farklı noktasında çeşitli geliştirmeler yapıyor. Marka 2019 yılı boyunca 94 yeni patent başvurusu yapmıştı. AR-GE ve patent alanında kendi ülkelerinin en iyisi olduklarını söylemek yanlış olmaz. Skoda’nın başvurusunu yaptığı patentlerin arasında, esnek yapıya sahip bir bagaj kayışı ve kir, toz tutmayan fiber kumaşa sahip paspaslar da var. Sürüş güvenliğine dikkat ettiği kadar pratik çözümlere de dikkat eden marka, araç kapılarına yerleştirdiği şemsiyeler, yakıt depo kapağından çıkan buz kırıcı gibi çeşitli hayat kolaylaştıran detayları ile dikkat çekmeye devam edecek gibi gözüküyor.

İkinci el satılık Skoda modelleri

Skoda Sound Analyser | Arıza Tespiti Yapan Mobil Uygulama!

1 YORUM

  1. Emniyet kemerinin takılmama sebebi “unutmak” olsaydı belki işe yarardı.
    Bu açığı zaten sesli uyarılar yerine getiriyor. Hala takılmıyorsa, başka nedenler ve çözüm üretilecekse başka tür tedbirler düşünmek lazım.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here