Silverstone GP Olaylı Bir Şekilde Sona Erdi

3
9506
Silverstone GP

Silverstone GP olaylı bir şekilde sona erdi. Lastik patlamalarının damgasını vurduğu yarışta, Hamilton patlak lastiğine rağmen finish çizgisini ilk geçen isim oldu. Hamilton’ın ardından Max Verstappen yarışı 2. sırada tamamlarken Charles Leclerc podyumun son ismi oldu.

Hamilton; Rekor Makinesi

Hamilton sıralama turlarının 3. partına (Q3) kadar çok sakindi. Sıralama turlarının bitimine sayılı dakikalar kala rekor makinesi sahneye çıktı üst üste iki kez pist tarihindeki rekor süreyi alarak rakibinin yalnızca kendisi olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiş oldu. Yarışa pole pozisyonunda başlayan makine Bottas’ı bir süre ensesinde hissetse de liderliğini bir an bile kaybetmedi. Son turda sol ön lastiği patlayan Hamilton çok zor da olsa aracını patlak lastikle bitiş çizgisine kadar taşıyarak yarışı kazandı. 87. galibiyeti olan bu galibiyet, Hamilton’a kendi evinde en çok yarış kazanan pilot ünvanını da kazandırmış oldu.

Silverstone GP
Lewis Hamilton
Çaresiz Bottas

Bitime yalnızca 2 tur kala bir diğer Mercedes pilotu da lastiğini kaybetti. Hamilton kadar şanslı olamayan Bottas çok fazla sıra kaybetti ve yarışı 11. sırada puansız olarak tamamladı.

bottas lastik patladı
Valtteri Bottas
Verstappen; Rakiplerden Uzak Yalnız Kovboy

Max Verstappen için hem çok şanslı hem de çok şanssız bir gün oldu. Bottas’ın lastiğinin patlaması üzerine 2. Sıraya yükselen Verstappen arkasındaki Leclerc ile arasındaki farka da güvenerek, en hızlı turu almak için, ekstra pit yaptı. Ardından önündeki Hamilton’ın da lastiği patlayınca var gücüyle farkı kapatmak istedi fakat ekstra pit yüzünden 35 saniyeleri bulan fark 5 saniyeye kadar düşebildi. Yarışın çok büyük bir bölümünü yalnız geçiren Verstappen bir ara sıkıntıdan pit ekibi ile “Bir şeyler içmeyi unutmayın.” diyerek sohbete bile girdi. Sonuç olarak hem en hızlı turu hem de 2. liği almayı başaran genç pilot, bu durumdan oldukça memnundu çünkü yarış öncesi yaptığı açıklamasından 3.lük için piste çıktığı açıkça anlaşılıyordu. Verstappen yarış öncesi röportajı: “Bugün Mercedeslerle mücadele edebilmeyi umuyorum fakat edeceğim demiyorum sadece umuyorum.”

Verstappen
Max Verstappen
Leclerc Yeniden Podyumda

Hiç beklemediği bir şekilde yarışa 4. sıradan başlamaya hak kazanan Ferari’nin genç pilotu Bottas’ın talihsizliği sayesinde yarışı 3. bitirerek bu sezon takımının ve kendisinin ikinci podyumunu kazandı.

Takım arkadaşı Vettel ise hafta boyunca fren pedalında yaşadığı arıza sebebiyle sıkıntılar çekti. Yarış boyu istikrarlı bir sürüş gerçekleştiren Vettel 10. başladığı yarışı 10. bitirdi. Ayrıca Vettel hakkında Aston Martin (Racing Point) takımına gitme dedikoduları da acıkmaya başladı.

Leclerc
Charles Leclerc
Sergio Perez’in Koronavirüs Testi Pozitif!

Şüpheler üzerine Perşembe günü kendisini karantiya alan Perez’in koronavirüs testi Cuma günü pozitif olarak sonuçlandı. Bu sebeple yarışa katılamayan Perez’in yerini doldurma arayışı içinde olan Racing Point, Nico Hulkenberg’i birkaç saat içerisinde çağırıp hazır hale getirdi. Beklenenden fazlasını karşılayan Hulkenberg, sıralama turlarında 13. olarak biraz hayal kırıklığına uğradı fakat onu asıl yıkan şey yarışa dakikalar kala araçta oluşan arıza oldu. Evet arıza sebebiyle haftanın flaş ismi Nico Hulkenberg Silverstone GP ‘de yarışamadı…

Silverstone GP
Nico Hulkenberg
Silverstone’da Güvenlik Araçları Pistte!

Yarışın daha 1.turunda Kevin Magnussen ve Albon arasındaki bir temas sonucu Magnussen bariyerlere girerek yarış dışı kalırken, Albon ise 5 saniye ceza aldı. Bu cezayı pitte çeken Albon hızlı bir şekilde yarışa geri döndü ve üst üste hızlı turlar atarak yarışı 8.sırada tamamladı.

Bir başka güvenlik aracı da Daniil Kvyat için pistteydi. Olabilecek en kötü yerde sağ arka lastiği patlayan Kvyat büyük bir hız ile bariyere girdi ve yarış dışı kaldı. Bu kazadan yara almadan kurtulan Kvyat için şanssız bir andı fakat tıpkı Kvyat gibi Sainz, Bottas ve Hamilton da lastik patlaması sebebiyle mağdur oldular.

Bunların dışında Riccardo bu sezonki en iyi sonucunu alarak yarışı 4.sırada tamamladı.

Lando Norri’s 6 yaşındaki Eva’nın hazırladığı muhteşem kaskıyla yarışı 5.sırada tamamladı.

                

norris
Lando Norris

Ve onları sırasıyla Ocon, Gasly, Albon, Stroll ve Vettel takip ettiler. Silverstone GP için kalan sonuçlarsa aşağıdaki gibi;

Silverstone GP

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

3 YORUMLAR

  1. harika yarışlar, ama güvenlik hep esastır. böyle aktiviteler pandemi sürecinde insanlara bir eğlence oluyor güzel bir yazı teşekkür ederim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here