Eski Bir Otomobili Hayata Döndürmek | Restorasyon

3
5587
Mustang - restorasyon
1956 Mustang

Klasik Otomobil Restorasyon Çalışması

2.el otomobil piyasasının yüksek olduğu şu dönemlerde zaman problemi olmayan birçok kişi “restorasyon” luk bir araç alıp toplasam diye düşünmektedir. Bu yazımızda araba restorasyonu hakkında bilgi vereceğiz.

Restorasyon

1Otomobil Seçimi

Araba restorasyonundaki kilit noktalardan biri şüphesiz ki otomobil seçimidir. Seçilen otomobil kişinin beğenisi ile birlikte aynı zamanda parçalarını temin edebileceğiniz bir otomobil olmalı. Yeni parça bulmak bir hayli zor olmakla birlikte çıkma parçalarının bulunabilirliği açısından üretim adedi fazla olan bir otomobili seçmek çok daha mantıklı olacaktır.

2Otomobil Almak

Hangi otomobili almak istediğimizi seçtik. Sırada karar kıldığımız arabayı bulup almak var. Otomobili almak için acele etmemek gerekir. Öncelikle Ne tarz bir restorasyona uygun bir araç bulunacağına karar verilmeli.

3Restorasyon Aşamaları

  • Motor Restorasyou
  • Karoser Restorasyonu
  • Döşeme Restorasyonu

4Kaporta Restorasyonu

Uzun bir araştırma sonucu almak istenilen aracı bulup detaylı inceleyip satın aldınız. Yapılması gereken ilk şey araca başlamadan önce detaylı inceleyip yapılacak şeyleri listeleyip aşağı yukarı bir hesap çıkarmaktır. Hesabı çıkardıktan sonra aracın motoru sökülür. Sonraki aşama kaportacıdır. Kaportacı aracı komple söker. Gerekli parça listesini oluşturur. Çürükler ayıklanır parça tedariği sonrası aracın kaporta işleri bitmiştir.

5Boya Restorasyonu

Otomobilleri en güzel gösteren şey boyasının güzelliğidir. Restorasyonu gerçekleşen otomobili boyatmak için sıradan oto boyacıları yerine restorasyon işiyle uğraşan boyacıları tercih etmekte fayda var. Restorasyon garajları otomobili boyaya hazırlarken çok daha dikkatli davranır. Ancak Bu tarz garajların işçilik ücretleri diğerlerine kıyasla bir hayli fazladır. Boya da tamamlandıktan sonra, sıra motora gelir.

6Motor Yerine Takılır

Bakım amaçlı servise bırakılan motor detaylı bakımları yapıldıktan sonra, araca takılır. Araç çalışıp yürür hale gelir. Döşemeciye yol gözüktü.

7Döşeme Restorasyon Çalışması

Çalışıp yürür halde olan araç son olarak döşemeciye gider. Birçok kişiye göre aracın iç döşemesi en önemli yeridir. Aracı kullanan kişiyi mest etmesi gerekir. İç döşemeler aracın orjinalliğine sadık kalınarak ufak tefek eklemeler yaparak kişinin kendi zevkine göre yaptırılır.

8Yola Çıkmaya Hazır Keyfini Sürün

Aracın tüm işleri bittikten sonra pasta cilası yapılır. Sonrasında detaylı temizliğe giren araç muayene plaka işlemleri de halledildikten sonra yola çıkmaya hazırdır. Bu tarz araçlar üzerinde fazlaca emek olduğu için sahipleri tarafından benimsenir. Çok iyi bakılır. Eski model bir araç olduğu için kilit noktalara 6 ayda bir mumlama işlemi yapmak paslanmayı ve çürümeyi engelleyecektir. Aracı düzenli olarak cilalamak, aracın boyasını koruyarak devamlı parlak halde kalmasını sağlayacaktır.

2. El Klasik Otomobillere Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here