Sektörde İlham Veren Kadınlar Serisi: Delpine De ANDRIA

2
1889
ilham-veren-kadınlar
ilham-veren-kadınlar

İlham veren kadınlar serisi için sıradaki konuğumuz Delphine De Andria. Groupe Renault’nun Afrika Orta Doğu Hindistan Pasifik bölgesi (AMI) Program Direktörü Delphine de Andria, Fransız dergisi L’Usine Nouvelle tarafından düzenlenen Fransız Endüstrinin Kadınları Töreninde bir ödül aldı. 110 ülke yani, dünya nüfusunun yarısı ve araba satışlarının yaklaşık dörtte biri olan bir bölgenin ekiplerini bir araya getirme yeteneği övgüyle karşılandı ve yılın “uluslararası kadını” ödülünü kazandı. Bu da onu ilham veren kadınlar serisi için yeni konuk almamıza vesile oldu.

İlham Veren Kadınlar Serisi Konuklarımızın Ortak Özelliği: Birleştiricilik

delphine-de-andria-iham-veren-kadınlar
delphine-de-andria-iham-veren-kadınlar

 

Böyle bir ödül almak nasıl bir duygu?

”Bu bana büyük bir zevk veriyor ve bunu AMI Pasifik bölgesinde (Afrika Orta Doğu Hindistan Pasifik) yaklaşık 4 yıldır birlikte çalıştığım tüm ekiplere adamak istiyorum. En az 110 ülkeden oluşan bu bölgenin aşırı çeşitliliğinden en iyi şekilde yararlanmamızı sağlayan bu karşılıklı güven ve bağlılıkları için onlara içtenlikle teşekkür ediyorum! Bu kültür ve temas çeşitliliği, zengin bir öğrenme kaynağı olmuştur. Başkalarına açık kalmak ve kendimizi “onların yerine” koymak, farklılıklarımızı kabul etmek, ancak onlardan en iyi şekilde yararlanmak için güçlü yönlerimizi birleştirmek. Bu benim için kalıcı bir zihin durumu, kişisel hayatımda bile bir refleks haline geldi.”

 

Sektörde Yöneticiyken En Etkileyici An

sektörde-ilham-veren-kadınlar
sektörde-ilham-veren-kadınlar

İster ürün yönetimi departmanında ister bugün bölge programlarının başı olarak gerçekleştirdiğiniz tüm lansmanlardan hangisi sizde en büyük etkiyi yarattı?

”Tabii ki birkaç tane var! Ürün Müdürü olduğum 2005 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda Clio 3’ün “yılın otomobili” seçilmesi sırasında hissettiğim güçlü duyguyu hatırlıyorum. Yakın zamanda, Triber’in Hindistan’da başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinden çok gurur duyduğumu kabul ediyorum. Göreve geldiğimde, proje hala gelişme aşamasındaydı ve ülke ile bölge arasındaki yakın işbirliği ve sahadaki ekiplerin yoğun çabaları sayesinde, 4 metreden kısa yeni bir konsept araçla birlikte çalışmayı başardık.”

 

De Andria İlham Veren Kadınlar Serisi İçin Uygun  Profil

ilham-kaynağı
ilham-kaynağı

Birkaç yıldır “elles bougent” derneği ve ayrıca Women @ Renault ağındaki mentorluk programlarına katılıyorsunuz, sizi motive eden nedir? Mentorluk yaptığınız genç kadınlar arasında en çok hangi tavsiye karşılık buluyor ?

”İşimin tutkusunu, özellikle genç kadınlara aktarmayı seviyorum, çünkü birçoğu hala sektörde bir kariyer konusunda tereddüt ediyor. Onlara, örneğin, Groupe Renault’nun farklı iş türlerinde çalışma fırsatı sunduğunu ve kişinin profesyonel yaşamını tatmin edici bir aile yaşamıyla dengelemenin oldukça mümkün olduğunu açıklıyorum.

Renault içinde, özellikle AMI Bölgesi ülkelerindeki diğer kadınlarla da deneyimlerimi paylaşmaktan hoşlanıyorum çünkü bu, kültürel çeşitlilik boyutunu ekleyerek alışverişi daha da zenginleştiriyor. Onlara kendi yönetim tarzlarını tanımlamalarını, “kendileri” olarak kalmalarını ve birlikte çalıştıkları ekipleri ortak bir hedef etrafında birleştirmelerini tavsiye ediyorum.”

2. El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here