Leon’un station versiyonu (Leon ST), hatchback’in tarzını sağlam tutmak için harika bir iş çıkardı. Beş kapılı modelden 45 kg daha ağır olmasına rağmen neredeyse aynı şekilde sürüş keyfi sunuyor.

Mevcut olan her inçten en iyi şekilde yararlanmak için, hareketli bir bagaj tabanı, arka koltukları bagajdan aşağı çeviren tutamaklar ve özellikle uzun nesneleri barındırmak için katlanan bir ön yolcu koltuğu gibi akıllı dokunuşlar da var.

Leon st

Leon ST motor seçenekleri, performans ve sürüş

Motor yelpazesi, Leon serisi 2017’de makyajlandığında baştan aşağı revize edildi ve en ucuz ST, 1.2 TSI benzinli motorla geliyor. Ayrıca, diğer benzinli motorlar arasında turboşarjlı üç silindirli 1.0 litrelik bir ünite (yakıt tasarrufu sağlayan Ecomotive teknolojisine sahip tek motor), 1.4 ve 1.8’in yanı sıra Cupra’da 2.0 litrelik ünite bulunuyor.

Bir dizel motoru tercih ediyorsanız ve yük taşıma alanında ekstra tork memnuniyetle karşılayabileceğinden, iyi seçimdir. 1.6 ve 2.0 litrelik birimler arasında seçim yapabilirsiniz.

Leon st

Leon ST’nin dört silindirli 1.2 TSI motoru çalışırken, stop-start sistemi o kadar göze batmıyor ki, devreye girip girmediğini merak ediceksiniz. Üç silindirli 1.0 litrelik motor da etkileyicidir ve güçsüz hissettirmez. 0-62mph sadece 9,8 saniye sürer.

Düzenli olarak yükleme yapmak, iddia edilen yakıt ekonomisinde de ciddi bir engel oluşturacaktır, bu nedenle bagaj ciddi bir şekilde kullanılacaksa, torklu bir dizel almak akıllıca olabilir.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Leon st

SEAT Leon ST, 2.636 mm hatchback ile aynı dingil mesafesine sahiptir.

FR Teknolojisi modellerinde ve üzerinde (ve isteğe bağlı olarak SE araçlarında), ST LED farlarla birlikte gelir.

Koltuklar siyah kumaşla döşenirken rahattır ve geniş bir ayar aralığı sunar. Ayrıca açık renkli tavan kaplaması kabini daha ferah hissettirir. Daha fazla ışığın içeri girmesine izin vermek istiyorsanız, ST’ye özel elektrikle çalıştırılan panoramik cam tavanı seçebilirsiniz.

Leon ST ‘nin Cupra 300 versiyonu, uzun yolculuklar için yeterince rahat olan spor koltuklara, ayrıca ön panoda spor detaylarına ve düz tabanlı bir direksiyon simidine sahiptir. Cupra, daha sert süspansiyonuyla birlikte 19 inçlik jantlara sahip ve boya renkleri (gövde ve tekerlekler) seçimi mevcuttur.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here