Volvo Cars, bugün yani 2 Mart 2021 Salı günü, düzenlediği “Volvo Recharge” isimli etkinlikte Volvo’nun gelecek planlarını açıkladı. Düzenlenen bu online etkinliğinin merkezinde ise Yeni Volvo C40 Recharge yer aldı.

Volvo’nun Geleceği: Volvo C40 Recharge

Etkinlik, Volvo’nun kutup bölgelerinde düzenlediği üst düzey güvenlik testlerinin videosu ile başladı. Videonun başında her şey alışılagelmiş bir şekilde ilerledi. Testler yapıldı ve Volvo’nun ne kadar sağlam bir otomobil olduğu yine, yeniden ve her zaman olduğu gibi onaylandı. Ancak, asıl olay videonun sonunda gerçekleşti. Eriyen bir buzul kütlesini gösteren Volvo; güvenli sürüş kavramının yalnızca trafik sorunlarını değil, tüm evrenin sorunlarını da kapsaması gerektiğinin mesajını verdi.

Volvo C40 Recharge
Volvo CEO’su Hakan Samuelsson

Linn Fortgens: “İklim değişikliği insanlığın karşılaştığı en büyük sınavdır.”

İklim değişikliğine meydan okuyan Volvo Cars, açıkladığı yeni oyun planı ile birlikte de bu konuda ne kadar ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini tüm dünyaya duyurdu.

Volvo’nun geleceği iki temel başlığa dayanıyor;

    1. Elektrikli Otomobiller
    2. Yalnızca Online Platformlarda Satılan Elektrikli Otomobiller

2025 yılına kadar sahip oldukları otomobil hacminin %50’sinin elektrikli otomobiller olacağını açıklayan Volvo, 2030 yılında bu oranı %100’e çıkarmayı hedefliyor. Ancak, İsveçli otomobil üreticisi sadece bununla yetinmiyor ve tedarik zincirinde de devrim niteliğinde bir değişime gidiyor.

Yalnızca Online Platformlar Üzerinden Satılacak!

Zamanın ve çağın gereksinimlerinin hızla değiştiğini savunan Volvo yetkilileri, bu konuda büyük bir çeviklikle yeni aksiyon planlarını oluşturuyorlar. Volvo tarafından daha önce denenen “Online satın alma” özelliği yeniden geliyor. Ancak, bu kez biraz farklı.

Bugün tanıtılan Volvo C40 ile başlayan yeni devrimde Volvo, araçlarını yalnızca online platformlar üzerinden satmayı planlıyor. Volvo’nun resmi internet sitesi üzerinden gerçekleşecek olan bu satışlar, dünyanın dört bir yanındaki yetkili Volvo satıcıları ile birlikte eş zamanlı olarak gerçekleştirecek. “Care by Volvo” olarak da bilinen bu yeni devrimde Volvo müşterilerini; basit bir arayüz, tamamen şeffaf bir süreç ve uygun fiyatlar bekliyor.

Care by Volvo anlayışına göre; Volvo’nun resmi websitesi üzerinden, Volvo’nuzu kendi zevklerinize göre dizayn edip, hızlı bir şekilde teslim almak işin yalnızca ilk basamağı. Yalnızca satış sürecinde değil, sonrasında da kullanıcısının yanında olan Volvo; servis, yol yardımı ve garanti hizmetlerini de müşterilerine sunacak. Ayrıca ilerleyen zamanlarda bu pakete, sigorta ve “Home-Charging” başlıkları da eklenecek.

Volvo C40

Volvo XC40 Recharge’ın ardından Volvo’nun ikinci tam elektrikli otomobili olan Volvo C40 da bugünkü etkinlikte resmen tanıtılmış oldu. Kardeşinin coupe versiyonu olarak görünen bu araç büyük bir değişimin de bir parçası olacak.

“İşimizi, araçlarımızın hem içindeki hem de dışındaki insanların hayatlarını korumaya yardım etmeye adadık. Şimdi aynı adanmışlıkla gezegenin korunmasına yardım edeceğiz.” demecini veren Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, insanlık olarak iklim krizinin bir parçası olduğumuz gibi çözümün de bir parçası olmalıyız mesajını verdi. Volvo C40 ise vizyonun somut karşılığı olmaya aday.

Yalnızca 40 dakika içerisinde %80 şarj olan süper kahramanımız, 4431 mm uzunlukta, 2035 mm genişlikte ve 1582 mm boyunda. Ayrıca, tavanının coupe olması nedeniyle kardeşi XC40’tan biraz kısa olan bu C40’ın 413 litrelik bir bagaj hacmine sahip olması bekleniyor. 420 km’lik bir menzile sahip olan bu elektrikli crossover, sahip olduğu 408 beygirin gücünü kullanarak 0’dan 100’e yalnızca 4,9 saniyede ulaşabiliyor. Ancak Volvo C40, tüm bu etkileyici rakamlara rağmen tamamen doğa dostu oluşu ve online sipariş özelliği ile öne çıkıyor.

Tabi ki her şey sadece bu kadar değil, yalnızca kendi kullanıcılarını değil tüm insanlığı düşünen Volvo, trafikte karşınızda gelen sürücülerin farlarınızdan rahatsız olmaması için geliştirdiği piksel ışıklarına da Volvo C40’ta yer verdi.

 

Ayrıca android işletim sistemine sahip olacak Volvo C40; Google maps, Google Assistant ve Google Play Store ile uyumlu olacak. Bu sayede Back-lit isimli çağdaş bir kabin ambiyansına sahip Volvo C40’ın içerisinden, ihtiyacınız olan her uygulamaya ulaşabileceksiniz.

 

%100 Derisiz!

Her zerresiyle doğaya ve insanlığa saygılı olan bu İsveçli marka, Yeni Volvo C40 Recharge ile tüm dünyaya bir mesaj daha verdi. Vites kolu, direksiyon simidi ve hatta döşemeleri dahil %100 derisiz bir şekilde üretilen Volvo C40 için Volvo yetkilileri; malzemelerin bir otomobil üretiminde nasıl kullanıldığının bir anlamı olduğunu savunuyor.

Lüks bir otomobil üretirken doğaya karşı saygının da dikkate alınması gerektiğine değinen Volvo’yu bu hareketinden dolayı tebrik ediyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here