Ride1Up Orta Sınıf Elektrikli Bisikletini Tanıttı

0
1034
Ride1Up Orta Sınıf Elektrikli Bisikletini Tanıttı

Ride1Up Orta Sınıf Elektrikli Bisikletini Tanıttı

Daha önce de bisikletlerini tanıttığımız Ride1Up şirketi, orta sınıf elektrikli bisikletler arasında en ucuzunu sunmaya hazırlanıyor. Üstelik firma bunu çok da ucuza yapacağını söylüyor.

Ride1Up Prodigy Elektrikli Bisikleti

San Diego merkezli elektrikli bisiklet şirketi Ride1Up, yeni elektrikli bisikleti olan Prodigy modelini tanıttı. Daha önce Roadster V2 ve Core-5 gibi modelleriyle dünya çapında beğenilen şirket bu istikrarı Prodigy modelinde de yakalamak istiyor. Üstelik bunu da uygun fiyata yapmaya odaklanmış durumdalar. Elektrikli bisikletlerde ortadan tahrikli motorlar genellikle çok pahalı olan parçalardır. Çoğunlukla Alman üreticiler tarafından üretilen bu motorların fiyatları 3 bin $ ile 5 bin $ aralığında değişkenlik gösteriyor. Fakat Ride1Up Prodigy’nin fiyatı 2.195 $’lık bir fiyat seviyesinden başlıyor.

Ride1Up Prodigy, dahili kayış atma özelliğine sahip bir Brose TF Sprinter ortadan tahrikli motora sahip. Bu motor sayesinde de 45 km/s’lik bir hıza ulaşabiliyor. Dört pistonlu hidrolik disk frenleri, 9 vitesli Shimano Alivio şanzıman, arka raf ve çamurluk seti de başlangıç seviyesinde standart olarak bulunmakta.

Orta Sınıf Bir Elektrikli Bisiklet İçin Etkileyici Menzil

Ride1Up Prodigy, 504 Wh’lik pile sahiptir. Bu pil sayesinde sürüş stili ve araziye bağlı olarak 50-80 kilometrelik bir menzili vardır. Ön ve arkasında Buchel marka LED ışıkları vardır. Schwalbe G-One lastiklerin özel tasarımı sayesinde de özellikle kaldırım üzerinde yola yapışır ve sürücüsünü güvende tutar. Ayrıca lastik çerçevesine uyumlu olarak bir de hidroformlu çatala sahiptir.

Normalde senenin ikinci yarısına girilmeden Ride1Up Prodigy’nin pazara sunulması bekleniyordu. Ancak pandemi nedeniyle, birçok firmanın yaşadığı gibi Ride1Up şirketi de tedarik zinciri aksaklıklarıyla yüzleşmek zorunda kaldılar. Şirketin kurucu ortağı Kevin Dugger bisikletin pazara sunulmasıyla ilgili “Bu model için istediğimiz bileşenlerin üreticileri ne yazık ki şu ana kadar geride kaldı. Bu yaz büyük olasılıkla daha erken bir gönderim tarihi ile ön sipariş almaya başlayacağız. İlginç bir şekilde, şu anda düşük kalitedeki bileşenleri satın almak, yüksek kalitedeki bileşenlere göre daha kolay.” dedi. Ride1Up görünüşe göre Ağustos 2021’de tüketicileriyle buluşabileceğe benziyor.

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here