Lotus ve Renault Tamamen Elektrikli Bir Araç İçin Birleşiyor

0
1108

Lotus ve Renault Tamamen Elektrikli Bir Araç İçin Birleşiyor

LotusGroupe Renault, çeşitli markalarını yeniden yapılandırıyor ve 2025 yılına kadar elektrifikasyon alanında lider markalardan birisi olmak istiyor ve bu planın bir parçası olarak da Lotus markasıyla beraber, Alpine A110 için tamamen elektrikli bir halef tasarlamak için iş birliği yapıyor.

Lotus ve Renault, Alpine A110’un Halefini Tasarlıyor

Geçtiğimiz Perşembe günü Renault ve Lotus’tan ayrı ayrı basın bültenleriyle, markaların yeni bir elektrikli otomobil için birlikte hareket edecekleri duyuruldu. İki otomobil üreticisi, yasal olarak bağlayıcı bir sözleşme olmadan, daha fazla iş birliği yapma isteğinin bir ifadesi olan mutabakat zaptı imzaladı.

Lotus ve Renault Tamamen Elektrikli Bir Araç İçin Birleşiyor
1973 Alpine A110

Lotus firması konuya ilişkin basın açıklamasında: “Bu mutabakat zaptının Lotus ile imzalanması, yeni Alpine marka stratejisinin bir parçası olarak uyguladığımız yalın ve akılcı yaklaşımı gösteriyor. Her iki markanın da inanılmaz bir mirası var. Mühendislik özelinde tasarlanan çözümlerden yeni nesil bir elektrikli spor otomobil geliştirmeye kadar varan bu çalışmaya birlikte başlamaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi.

Lotus ve Renault Yeni Alpine A110
Yeni Alpine A110

Renault “Renaulution”da Vites Yükseltiyor

Renault

Renault şirketinin “Renaulution” olarak adlandırdığı elektrikli otomobillere geçme planlarına yalnızca Alpine markası dahil değil. Geçtiğimiz günlerde Renault bu konuda önemli bir adım atarak Renault 5 modelini tanıttı. Renault şirketi bu elektifikasyonun çok çeşitli araç kategorilerini de kapsayacağının altını çiziyor.

Öte yandan Lotus, 2 milyon dolarlık Evija hiper aracıyla son zamanlarda elektrikli araçlara daha radikal bir yaklaşım sergiliyor. Evija, 2000 beygir gücündeki tamamen elektrikli motoruyla, elektrikli araç yelpazesinin en uç noktasını temsil ediyor. Ayrıca şirketin, fiziğin sınırlarını zorlama isteğini de ortaya koyuyor.

Ne yazık ki, Alpine A110’un halefi olarak üretilecek olan modelin tasarımını gösteren tek fotoğraf sadece farları gösteren ufak bir teaser görüntüsü. Ancak yalnızca bu fotoğrafa bakarak bile aracın 1963’ten bu yana sürdürdüğü benzersiz tasarım diline sahip olacağını öngörebiliriz. Alpine A110’un elektrikli halefinin ne zaman yollara çıkacağı ise henüz belirsiz. İki firma da herhangi bir zaman çizelgesi paylaşmadı. Ancak Lotus şirketi 2025 yılına kadar üretime başlanabileceğini belirtti. Bu tabii ki pandeminin bitişiyle de yakından alakalı. Çünkü pandemi sürdüğü sürece parça tedariklerinde hiç şüphesiz ki birtakım sıkıntılar yaşanacaktır.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here