Renault arıza lambaları ne anlama geliyor, anlamları neler gibi soruları cevaplayacağımız bu yazımızı sizler için derledik.

Hava Yastığı Uyarı Işığı

Renault Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızda yanıp sönüyorsa hava yastıklarınızın birinde veya birkaçında arıza var demektir. Kısa süre içinde servise göstermekte yarar var.

Hidrolik Direksiyon Uyarısı

Bu işaret aracınızda hidrolik direksiyon sisteminde arıza olduğunu gösterir. Bu işareti görürseniz aracınızı durdurup tekrar çalıştırın. Sorun hâlâ devam ediyorsa aracınızı servise göstermeniz gerekir.

Dizel Partikül Filtresi Işığı

Aracınız dizel ise bu işaret partikül filtresinin tıkandığını gösterir. Bu işareti gördüğünüzde aracı servise götürmek yararınıza olur. Egzozdan siyah duman çıkar. Eğer yakın zamanda servise götürülmezse aracınızda daha büyük zararlara yol açabilir.

Motor Soğutma Sıvısı Uyarı Işığı

Bu işaret aracınızın motoru aşırı ısınırsa yanar. Soğutma sıvısı azalmışsa bu uyarı ışığı yanacaktır. Eğer soğutma sıvısını kontrol ettikten sonra hâlâ bu uyarı ışığı yanmaya devam ediyorsa sızıntı olabilir. Kapak contası zarar almıştır. Bu durumda servise gitmekte yarar var.

Motor Yağı Uyarısı

Aracınızda bu işaret yanmaya başlamışsa motor yağınızın seviyesi düşük demektir. Motor yağ seviyesini kontrol etmelisiniz. Bu uyarı ışığı aracınızın modeline kırmızı veya sarı renkte olabilir.

Lastik Basıncı Uyarısı

Bu işareti aracınızda görüyorsanız lastik basıncınız düşük demektir. En kısa süre içinde lastiklerinizin havasını kontrol etmelisiniz.

Akü Uyarı Işığı

Akünün sürüş esnasında şarj olmadığını bildirir. Aracınızın alternatöründe bir problem vardır ya da akü bağlantıları yanlış bağlanmıştır. Ayrıca arızalı bir akü de bu sorunun sebebidir.

ABS Uyarı Işığı

Bu işaret ABS sisteminde arıza olduğunu size haber verir. En kısa zamanda bu sorunu çözmek için servise gitmenizde yarar var.

ESP Uyarısı

Aracınızla keskin bir virajdan geçerken bu uyarı ışığı yanarsa bir sorun yok demektir. Ancak yanlışlıkla ESP’yi devreye sokan butona basmış olabilirsiniz. Eğer ESP butonuna basmadıysanız ve sürekli bu uyarı ışığı yanıp sönüyorsa bir servise gitmenizde yarar var.

Fren Balatası Uyarı Işığı

Bu uyarı ışığı fren balatalarının aşındığını size bildirir. Bu uyarı ışığını görürseniz fren balatalarınızı değiştirmenizin zamanı gelmiş demektir.

Uyarı Işığı

Renault Arıza İşaretleri

Bu işaret araçtaki en tehlikeli işaretlerden biridir. Bu işaretin yanında yüksek bir ses de duyulur. Eğer bu uyarı ile birlikte sesi duyarsanız aracınızı durdurmalı ve servise haber vermelisiniz.

Arıza Işığı

Renault Arıza İşaretleri

Eğer bu ışığı gösterge panelinizde görüyorsanız aracınızda ciddi bir sorun var demektir. Aracınızı durdurmadan dikkatli bir şekilde servise gitmelisiniz.

Kızdırma Bujisi Arızası

Renault Arıza İşaretleri

Bu uyarı ışığı yanıyorsa kızdırma bujilerinden biri veya birkaçı arızalı demektir. Eğer bu uyarı ışığı aracınızı sürerken yanıyorsa kızdırma bujilerinizi değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Elektronik Arıza Uyarısı

Renault Arıza İşaretleri

Bu uyarı ışığı aracınızda yanmaya başlamışsa bir şeyler düzgün çalışmıyor demektir. Bu uyarı ışığının yanmasının pek çok sebebi vardır ve tespit etmesi zordur. Bunun için en kısa sürede servise gitmeniz gerekir. Ama kısa sürede servise gitmezseniz aracınızda daha büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Yakıtta Su Uyarısı

Renault Arıza İşaretleri

Aracınıza yeni yakıt aldığında bu uyarı almaya başlamışsanız, aldığınız yakıt sıkıntı var demektir. Bunun için en kısa sürede aracınızı durdurmalısınız, yoksa enjeksiyon sisteminize zarar verebilirsiniz. Ancak yine de en kısa süre içinde aracınızı bir servise götürmelisiniz.

Enjeksiyon Uyarı Işığı

Renault Arıza İşaretleri

Bu uyarı ışığını aracınızda görüyorsanız bir an önce aracınızı durdurmalısınız. Bunun sebebi aracınızın yakıt dağıtımında bir sorun olduğudur. Bu yüzden dolayı yakıt verimliliğiniz düşecektir. En kısa sürede servise gitmelisiniz.

Fren Uyarı Işığı

Renault Arıza İşaretleri

El freni çekili olduğunda bu uyarı ışığı yanar. Ancak el freni çekili değilse ve sürüş esnasında bu uyarı ışığı yanıyorsa fren sisteminde bir arıza var demektir. Frenleriniz düzgün çalışmayabilir bu da hayatınızı riske atacaktır. Kısa sürede frenlerinizi servise kontrol ettirmelisiniz.

Motor Uyarı Işığı

Renault Arıza İşaretleri

Bu uyarı ışığının pek çok sebebi vardır. Küçük bir elektrik sensörü arızasından katalitik konvertör arızası gibi büyük bir arızaya kadar her şey bu sorunun kaynağı olabilir. Bu uyarı ışığını gördüğünüzde en kısa süre içerisinde servise gitmenizde yarar vardır.

Aracınızın Sigortasını Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here