LLumar Cam Filmi Isıyı Nasıl Azaltır?

0
1210
Llumar Cam Filmleri

Çoğumuz gökyüzünde bir bulutun olmadığı ve güneşin günü ve ruh halimizi aydınlattığı bir günün tadını çıkarırız. Ancak güneş zararlı ışınları da beraberinde getirir. Llumar cam filmleri ile buna son.

Cam Filmi Isıyı Nasıl Azaltır?

LLumar  cam filmi Dünya Cilt Kanseri Vakfı tarafından tavsiye edilir, belirli kanser türlerine neden olan UV ışınlarını engellemek için bir “güneş koruyucu” görevi görür. Ayrıca mobilyalarınızı, halınızı, sanat eserinizi ve diğer öğelerinizi sürekli güneş ışığına maruz almaktan korur. Gördüğünüz gibi cam filminin birçok faydası var ama muhtemelen filmin gerçekte nasıl çalıştığını ve UV ışınlarının ne olduğunu merak ediyorsunuzdur. Bu konuları aşağıda inceleyelim.

llumar cam filmi

Llumar Cam Filmleri Nasıl Çalışır?

LLumar  cam filmi kendinden yapışkanlıdır ve cam yüzeylere uygulanabilen polyester filmden yapılmıştır. Ev, araba,yat vb. üzerinde bulunan mevcut cama uygulanabilir. Güneş kontrolü sunmanın yanı sıra, cam filmi mevcut camın görünümünü de iyileştirebilir.

Camlar öncelikle rüzgâr, kar ve diğer dış unsurlardan bir bariyer görevi görür. Bununla birlikte, güneş enerjisinin veya güneş ışığının, enerjisinin neredeyse yüzde 90’ını camdan geçirmesini engellemez. Cam filmi, zararlı ışınları yansıtabilen veya soğurabilen özel metaller, boyalar veya nano teknoloji kullanarak yansıtır veya absorbe eder.

Güneş aslında üç farklı UV ışık türü yayar:

  • UVC – Ozon, üç UV ışınından en kısası olan ve cilt kanseri riski olarak görülmeyen bu UV ışınını emer.
  • UVB – Bu, güneş yanığı ve cilt kızarıklığının ana nedenidir; yoğunluk mevsime bağlıdır.
  • UVA – Bu tür dünyaya inen UV radyasyonunun yüzde 95’ini oluşturur; cama nüfuz edebilir.

UVA ışınları, güneş ışığının yalnızca yaklaşık yüzde 10’unu oluşturmalarına rağmen, sağlığımıza en güçlü ve zararlı olan dostça olmayan ışıktır. UVA ışınları sağlık sorunlarına yol açabilir ve çok fazla maruz kalma cilt kanserine yol açabilir. Camdan yayıldıkları için, evinizde, otomobilinizde, yatınız veya ofisinizde olduğunuzda hala risk altındasınız.

Maruz kalan mobilyalar ve diğer eşyalar da bu ışınlara karşı savunmasızdır. Her gün bir pencereden güneş ışığı alan eşyalar bu ışınlardan dolayı zamanla solar. UV cam filmi, bu zararlı ışınların %99 oranında engelleyerek onlara maruz kalmayı azaltabilir.

llumar cam filmleri

Güneş Kremi Görevi Görür

Seçtiğiniz cam filmi türü, ısının ve ışığın ne kadarının reddedileceğini belirleyecektir. Film, bu ışınları filtrelemesine yardımcı olmak özel olarak tasarlanmış ve oluşturulmuştur.

Pencerelerinize uygulamak, ailenizi, halınızı ve mobilyalarınızı bu zararlı UV ışınlarından etkilenmekten koruduğunuzu bilmenin rahatlığını sağlayacaktır. Mobilyalarınızın uzun ömürlülüğüne ek olarak sağlığınıza ve sevdiklerinize yapılan bir yatırımdır. Sonuçta, solmuş halıları veya güneşe aşırı maruz kalmış mobilyaları değiştirmek ucuz değildir.

Llumar Cam Filmleri Isı ve Işığı Düzenler

LLumar cam filminin bir başka yararı bir alana giren ısıyı ve ışığı düzenlemeye yardımcı olabilmesidir. Isı ve ışık miktarını en aza indirerek, klimaların ortamı daha serin tutmak için o kadar sıkı çalışması gerekmez. Bu cihazların üzerindeki aşınma ve yıpranma miktarını azaltır.

Llumar Cam Filmleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here