Cam Filmi Yaptırmak Yasak Mı ? Faydaları Neler ?

0
5748

Bu derlememizde cam filmi konusunu ele aldık. Otomobil üreticilerinin fabrika çıkışlı karartılmış cam ile ürettiği arabalar olduğuna göre bu cam filmi olayının faydaları var demektir.

Ama çoğu zaman, polis çevirmelerinde yasak olduğu için ceza yediğimiz, ve tekrar ücret ödeyip söktürmek durumunda kaldığımız durumları da yaşadık.

Şimdi bakalım; yasak mı ? faydaları neler ?

1Cam Filmi Yaptırmak Yasak Mı?

Evet cam filminin yasak olduğu kısımlar var. Ön cama film yaptırmak yasak ve aynı zamanda muayeneden geçmekte mümkün olmuyor.

Aynı zamanda, yan ve arka camlara film yaptırmak, dört numara cam filminden az olmak koşulu ile serbest şuanda. Elbette her an bir yönetmelik ile tekrar yasak olabilir.

Hali hazırda çok koyu olmayan ve ön cam haricinde film yaptırmak serbest.

Koyu ve kalın cam filmleri biraz trafik polislerinin yetkilerine bırakılmış gibi görünüyor.

2Cam Filmi Araç İçi Sıcaklığı Önler

Uygulamanın en önemli kazanımlarından birisi, özellikle sıcak yaz günlerinden aracınızın içinin çok fazla ısınmasını önlemesidir.

Hepimiz sıcak yaz günlerinde aracımızın kapısını açtığımızda, sanki saunaya girmişcesine sıcak bir havayı yüzümüzde hissederiz ve belki bir süre aracın içine binemeyiz ve camları açıp hava sirkülasyonu olmasını bekleriz. İşte uygulama bu konuda fayda sağlayacaktır. Uzun süre güneş altında bekleyen aracınızın çok fazla ısınmasını engelleyecektir.

Özellikle Akdeniz bölgesinde öyle sıcaklar yaşanıyorki, aracın direksiyonuna dokunmak bile zor oluyor hele ki, emniyet kemerinin metal kısmına kolunuz değer ise vay halinize ! 🙂

3Cam Filmi Güneş Deformasyonunu Engeller

Sürekli güneş altında kalan arabalarımızın zamanla iç kısmında eskimeler , çatlamalar , solmalar oluşabiliyor, bunun sebeplerinden birisi de güneş kaynaklı sıcaklıktır.

Uygulama bu sıcaklığı düşürerek aracınızın deforme olmasını geciktirmektedir.

Özellikle deri koltuklu araçlarda kılcal çatlaklar oluşmasında, bu sıcaklığın etkisi oldukça fazladır.

4UV Işınlarının Gelmesini Engeller

Aracın içinde böyle deformasyon yapan güneş cildimize neler yapmaz ki!.Yaşlılığın en önemli nedenlerinden birisi güneş ışınlarının etkisidir. Amerika’da cilt kanserlerinin yüzde 53’ü bedenin sol tarafında olduğunu gösteren araştırmalar var, yani sürücü koltuğunda. Cam filmi zararlı UV ışınlarını %99 oranında engeller.

5Mahremiyet Sağlar

Araç içindeki yaşantımızı bize özel kılar.Özel eşyalarımızı aracımızda daha rahat bırakabiliriz.

Ayrıca,yeri geldiğinde denize gittiğimizde üstümüzü arabamızda değiştiriyoruz 🙂 Kimse aracımızın içini görmek zorunda değildir.

Ayrıca araç içindeki yansımaları önler,Klimanın araç içini daha çabuk soğutmasını sağlayarak yakıt ekonomisine katkı sağlar.

elbette cam filmi yaptıracağınız yeri ve uygulayacak kişiyi çok iyi seçmekte fayda var. Çünkü piyasada oldukça çok bu işi yapan var ve kalitesini gözle görmemiz pek mümkün olmuyor o yüzden ilerde renk değiştirecek ve yukarıdaki faydaları sağlamayacak bir cam filmi hiçbir işinize yaramayacaktır.

İkinci el otomobil ilanlarımıza bakmak için tıklayabilirsiniz.

Tekerinize Taş Değmesin.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here