Hidrofobik Cam Filmi Nedir? Ne İşe Yarar?

0
3703
hidrofobik cam filmi

Önümüz kış, yağmurlar da ülke genelinde artış göstermeye başladı. Peki yağmur sırasında dikiz aynalarınızdaki görüş netliğini arttırmak için neler yapıyorsunuz? Bugün bahsedeceğimiz ürün tamamen bu sorunu çözmeye odaklanıyor, hidrofobik cam filmi. Adı üzerinde hidrofobik yani suyu sevmeyen cam filmi olan bu ürün, yağmurla ya da çeşitli farklı nedenlerle su ile kaplanmış dikiz aynanızı kendiliğinden temizliyor.

Hidrofobik Cam Filmi ile Her İklimde Keyifli Sürüşler

Yağmurlu havalar otomobil kullanmak oldukça zordur. Hele ki buna bir de yoğun trafik eklendi mi sürüşünüz adeta bir eziyete dönüşebilir. Oldukça tehlikeli olan bu şartlarda çevre kontrolünü sağlamak çok önemlidir. Bu yüzden dikiz aynalarınıza büyük rol düşer ancak yağmurdan ıslanan bu aynalar size ne kadar fayda sağlayabilir. Hidrofobik cam filmi sahip olduğu özel yüzeyi ile söz konusu su taneciklerini iterek sizlere maksimum görüş alanı sunuyor.

Bahsettiğimiz bu hidrofobik cam filmi bir adet dikiz aynasına ve bir adet de dikiz aynasını görebileceğiniz doğrultuda olmak üzere kapılardaki camlarınıza yapıştırılarak kullanılır. Yalnızca lokal bir etki gösteren bu ürünün fiyatı tahmin edebileceğiniz gibi çok pahalı değil.

Lokal olarak yalnızca dikiz aynalarınızı görmenize bu yarayan sistemin aksine, yağmurlu havalarda görüşünüzü arttırmak ve sürüşünüzü daha güvenli hale getirmek için birkaç alternatif daha mevcut. Bunlardan bir tanesi sprey şeklinde olan koruyucular. Bazı kimyasal maddeler kullanılarak hazırlanan bu spreyler camlara sıkıldığında hidrofobik bir etki yaratıyorlar bu sayede de yağmurlu havalarda sürüş keyifli bir hal bile alabiliyor. Ancak bu spreylerin etki süreleri, bir diğer tercih olan camları tamamen kaplama tercihiyle yarışmayacak derecede kısa. Yine de tam kaplamalar dahi zamanla etkisini kaybedebiliyor.

Sonuç olarak; camlarınızı su ve çamurdan kurtaran bu kaplamalar, günün birinde hayatınızı kurtarabilecek potansiyele sahipler. Ayrıca biraz daha optimist bakmak gerekirse, görüş mesafenizin yüksek olması kaza ihtimalinizi düşürecek bu da dolaylı olarak aracınızın değerini daima yüksek tutacak.

Hatırlarsanız daha önce Nissan’ın da bu konuda bir çalışması olmuştu. Nissan’ın kendini temizleyebilen hidrofobik boyasıyla ilgili yazımızı okumak için bu linke tıklayabilirsiniz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here