Volkswagen Grup Bugatti’yi Satıyor Mu?

0
1373
volkswagen grup, bugatti'yi satıyor

Geçtiğimiz günlerde çıkan iddialara göre Volkswagen Grup, Bugatti’yi Rimac şirketine satabilir. Bazı kaynaklar, satışın onaylandığını ve işin sadece son imzalara kaldığını yazsa da iki taraftan da resmî açıklamalar henüz gelmedi.

Bildiğiniz üzere Volkswagen Grup, Volkswagen dahil olmak üzere; Audi, Skoda, SEAT, Bentley, Bugatti Lamborghini, Porsche, Ducati, Scania ve MAN markalarını da bünyesinde barındırıyor.

Volkswagen Grup, Bugatti’yi Neden Satıyor?

Volkswagen Grup, Bugatti’yi 1998 yılında satın almıştı. 1909 yılında Ettore Bugatti tarafından Fransa’da kurulan bu şirketin, bugünlerde sadece 11 yıllık bir geçmişe sahip olan Rimac adlı Hırvat şirkete satılacağı iddiası çığ gibi büyüyor. Peki Volkswagen, neden Bugatti’yi satmak istiyor?

Volkswagen’in yöneticisi olan Herbert Diess verdiği bir demeçte, “Markaların yeni ihtiyaçlara göre değerlendirilmesi lazım.” demişti. Bu değerlendirmedeki en büyük kriter yüksek ihtimalle elektrikli otomobillere ayrılacak bütçe olacaktır. Geçtiğimiz günlerde Volkswagen’in Çalışma Konseyi Başkanı olan Bernd Osterloh’un yaptığı, “2023 yılında Volkswagen, elektrikli otomobil üretiminde Tesla’yı geçecek.” temalı açıklaması da bu iddiaları bir nebze destekler nitelikte.

Volkswagen’in Bugatti Üzerindeki Söz Hakkı Devam Edecek

Volkswagen Grup iştiraki olan Porsche şirketi, Rimac üzerinde %15,5’lik bir hisse senedine sahip. Bu durumsa dolaylı yoldan da olsa Volkswagen ve Bugatti arasındaki bağların tamamen kopmayacağını gösteriyor.

Lamborghini, SEAT, Italdesign ve Ducati de Potada

Yakın zamanda Hyundai/Kia, Koenigsegg, Jaguar ve Magna’nın yatırımlarıyla gücüne güç katan Rimac’ın Bugatti’ye talip olması dışında, Volkswagen’in; Lamborghini, SEAT, Italdesign ve Ducati’yi de satabileceği yönünde haberler çıkıyor. Özellikle Bugatti, Lamborghini ve Ducati’ye ayırdığı büyük bütçeleri, elektrikli otomobil segmentine aktarmak isteyen Volkswagen’in, söz konusu markaları satacağı iddiaları geçen yıl da çıkmıştı.

2030’lu yıllarda tamamen elektrikli otomobillere doğru kayacak olan otomotiv sektöründe daha güçlü bir yer kazanmayı hedefleyen Volkswagen’in, Bugatti’yi satmak ya da halka arz etmek fikrini en yakın zamanda uygulamaya koyacağı, 2019 yılının Ekim ayında iddia edilmişti.

Ayrıca Bugatti’nin önümüzdeki ayın sonlarına doğru Vision Le Mans konseptinin tek seferlik bir varyantını yalnızca pistlere yönelik bir elektrikli hiper otomobil olarak tanıtması bekleniyor.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here