Kendini Temizleyebilen Araç Boyası

2
16199
nissanultra-drynote-2

Nissan`dan “Aracımı nasıl temiz tutabilirim? Aracımın kirlenmesini nasıl önleyebilirim?” sorularınızın cevabına yanıt: Kendini Temizleyebilen Araç Boyası

Üzgünüm, siz bu yazıyı okurken sokaktaki aracınızın üzerine bir güvercin pisliğini yapıyor, hızlı bir böcek aracınızın kaputuna çarparak iz bırakıyor, asit yağmurları aracınızın üzerinde kötü lekeler bırakıyor ya da en basitinden aracınız tozlanıyor olabilir.

Geleneksel boyalarla kaplanmış araçlar için bunlar kaçınılmaz sorunlardır. Fakat yakın zamanda Nissan, yoldan gelen tozların, yağ lekelerinin bu lekelerinin asla barınamayacağı bir boya türü geliştirdi. Kendi kendini temizleyen boya olarak adlandırılan bu yeni kaplama hidrofobiktir, yani suyu iter, oleofobiktir, yani yağı iter.

Nissan Kendini Temizleyebilen Araç Boyası

“Masrafa gerek yok, yıkatırım geçer” demeyin!

Bu özel olarak geliştirilen boya araçlarınızı günlük olarak daha iyi göstermekle kalmayacak, aynı zamanda uzun süreli aşınma ve yıpranmalardan oluşan genel görüntü bozukluklarını da ortadan kaldıracak. “Bu masrafa ne gerek var? yıkatırım geçer.” demeyin zira kuş dışkısı ve asit yağmuru gibi kirleticiler, şeffaf kat ve boya katmanlarını zayıflatabilir, bu da arabanın altta yatan metal yüzeylerini pas ve diğer hasarlara karşı daha korumasız hale getirebilir.

Fakat kendini temizleyebilen araç boyası tüm bu hasarlara karşı sizi koruyacaktır. Ayrıca unutmayınız ki, “Aslan yattığı yerden belli olur.” Aracınız bir yere girdiğinizde ilk görünen yüzünüz diğer bir deyişle aracınız sizin kartvizitiniz, onu temiz tutun.

Nissan Kendini Temizleyebilen Araç Boyası

Nanoteknoloji firması Nano Labs ile geliştirildi

Boya, Nissan sahiplerinin arabalarını bir daha asla yıkamamaları için Nanoteknoloji firması Nano Labs ile birlikte İngiltere’deki Nissan Teknik Merkezinde geliştirildi. Bu boyaya “Ultra-Ever Dry” ismini verildi. İlk kez Nissan Note üzerinde denenen bu yenilikçi teknoloji zaman geçtikçe gelişip yayılırken, Nissan bu teknolojiyi araçlarının opsiyon listesine ekleyebileceğinin sinyallerini verdi.

Siz de bu teknolojinin öncüsü olan Nissan’ın, araçlarından birine sahip olmak istiyorsanız, arabam.com’daki yüzlerce Nissan modeli arasından kendinize en uygun olanını bulabilmek için tıklayın.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here