Renault Flins Fabrikası Araştırma Merkezine Dönüşüyor

0
1316

Renault Flins Fabrikası Bir Araştırma Merkezine Dönüşüyor

Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Renault Flins fabrikası için yeni otomobil montajını durduracağını; 2024 yılına kadar tesisi bir araştırma, geri dönüşüm ve onarım merkezine çevireceğini söyledi. Araştırma merkezi 2030 yılına kadar negatif CO2 dengesini hedefleyecek.

Otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar yenilenen tesiste 3.000 kişiyi istihdam etmeyi hedeflediğini söyledi. Renault, merkezi mobiliteye adanmış ilk Avrupa döngüsel ekonomi sitesi olarak tanımlayarak “RE-FACTORY” olarak adlandırıyor.

Re-Factory Çözümsel Bir Yaklaşım

“RE-FACTORY, Grubun bugün mobilite ve otomotiv sektörü oyuncularının karşılaştığı zorluklara ve hatta yarın daha da fazlasına yanıt vermesini sağlayacak.” “2030 yılına kadar negatif bir CO2 dengesi hedefleyen bu tesis, döngüsel ekonomiyi, emisyonların azaltılmasını, becerilerin geliştirilmesini ve yeni değer yaratan faaliyetlerin yaratılmasını birleştirerek Grubun küresel stratejisiyle tamamen uyumludur” dedi Renault CEO’su Luca de Meo.

renault fransız fabrikası

Sendikalar, bazı otomobil montaj faaliyetlerini uzun vadede sürdürme önerilerinin geri çevrildiğini söyledi.

Renault Başkanı Jean-Dominique Senard, Flins’teki sendikalarla görüştükten sonra, yeni CEO’su Luca De Meo’nun yanında çevrimiçi bir basın toplantısı yaptı. “Şimdiki durum artık mümkün değildi, bu konuda bilinçli olmalıydık” dedi.

Şirket, 2024 yılına kadar Flins’te elektrikli Zoe modellerini üretmeye devam edecek ve bu arada yeni faaliyetlerini de hayata geçirecek. Bu yenilikler; arabaların yeniden takılmasını, elektrikli batarya yenilikleri üzerinde çalışmak için bir grup oluşturmayı ve araba parçalarını geri dönüştürmeyi içeriyor.

Yeni Bir İstihdam Kaynağı Olacak

Şirket, koronavirüs salgını vurulmadan önce finansal olarak bir mücadele içerisindeydi. Bu yıl Fransa’da 2 milyar euro’luk (2,4 milyar dolar) maliyet tasarrufu planının bir parçası olarak 4.600 işten çıkarmayı duyurdu.

Fransız otomobil üreticisi, tesisin 2021 ile 2024 arasında kademeli olarak yenilenmesi ile 2030 yılına kadar burada 3.000’den fazla kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor.

Renault Haberleri | Renault ve RESMİ AÇIKLAMA yazıları

De Meo, bütçenin ayrıntılarını vermeden personelin yeniden eğitileceğini söyledi.

3.000 iş, 260 kişilik bir işgücüne sahip olan ancak kapatılmak üzere ayrılmış olan yakındaki Choisy-le-Roi fabrikasından personeli içerecek. Flins ise şu anda 2.400 daimi işçi çalıştırıyor.

Ama aynı zamanda fabrika, yaklaşık 1.400 geçici personel ile düzenli olarak çalışıyor ve bu işçilere ne olacağı belirsiz. De Meo, Flins’in diğer şirketlere açılabileceğini ve bunun da fabrika için daha fazla istihdam yaratabileceğini söyledi.

Renault, fabrikanın 2030 yılına kadar yılda 130.000 yenilenmiş araba üretecek şekilde donatılacağını söyledi.

kinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here