Elektrikli Olarak Dönmesini İsteyeceğiniz 4 Hatchback

0
1697
Elektrikli Olarak Dönmesini İsteyeceğiniz 4 Hatchback Audi 50

Elektrikli Olarak Dönmesini İsteyeceğiniz 4 Hatchback Otomobil

Renault şirketinin eski Renault 5’i elektrikli olarak yeniden dizayn etmesi birçoğumuz tarafından alkışı hak etti. Kendine özgü çizgilerini koruyan Renault 5 gibi daha çok elektrikli modelin olması birçok otomobil sever tarafından muhakkak ki takdir edilecektir. Bu konuda Renault 5 dışında en iyi örneklerden birisi de Volkswagen ID Buzz minibüs. Eski Volkswagen T2 minibüs modelini yenilikçi çizgilerle fütüristik bir tasarım haline getiren Volkswagen firmasının bu hareketi de bir çok T2 severi heyecanlandırmıştı. İşte yenilikçi tasarımlarla bizleri heyecanlandıracak, elektrikli olarak dönmesini isteyeceğiniz 4 Hatchback modelini bu yazıda sizler için derledik.

1Peugeot 205

Peugeot, genellikle hatchback araçlarında küçük tasarımları seven bir şirket olarak bilinir. Ufak tasarımları da birçok firmadan daha başarılı bir şekilde üretirler. Yeni elektrikli modeli Peugeot e-208’de de bunu görmek mümkündür. Ancak yine de birçok otomobil severin gönlüne taht kurmuş olan ve 208 modeline göre daha küçük, daha keskin hatlara sahip olan bu otomobilin elektrikli versiyonu sizce de çok güzel olmaz mıydı?

2Audi 50

Gerçek Audi hayranları bilir ki Audi’nin gelmiş geçmiş en güzel modellerinden birisiydi bu araç. Markanın Volkswagen ile yaptığı ilk işbirliklerinden birisiydi. Temelde yeniden yapılandırılmış bir MkI Polo olan bu araç, Volkswagen’in muhtemelen devam ettirmeyeceği Polo serisini unutmamamıza da yardımcı olabilir. Özellikle önde bulunan iki yuvarlak farın elektrikli bir modele uyarlanması Audi 50 severleri heyecanlandıracaktır.

3Ford Fiesta MkII

Çağının kahramanı olan bu araç, tam bir performans canavarıydı. Aracın alçak biniş yüksekliği ve aerodinamik gövde yapısı sayesinde bu araçta tam bir yarış arabasında olduğunuzu hissederdiniz. Özellikle MkII serisinin XR2 versiyonu hem vahşi hem de güzel görünürdü. MkIII ile birlikte yavaş yavaş yumuşak hatlara sahip olan Fiesta‘nın tasarımı günümüze kadar geldi. Ancak MkII gibisi bir daha gelmedi.

4Lancia Delta İntegrale

Liste içerisindeki iki araç, Peugeot 205 ve Lancia Delta İntegrale, eski WRC izleyicilerinin hatırlayacakları bir dönemin simgeleri. Peugeot 205, 1984-86 arasını domine etmiş bir otomobildi. Ancak yine de hiçbir araç rallinin grup b kategorisini Lancia Delta İntegrale kadar domine edememiştir. 1987-92 arasında adeta bir rüzgar gibi esen Lancia Delta İntegrale gerek tasarımıyla gerekse de performansıyla unutulmaz anlar yaşatmıştır. Zamana yenik düşen bu aracı elektrikli olarak küllerinden doğursak fena mı olur?

Bonus: Anadol Böcek

anadol böcek

İlk yerli SUV aracımız olan Anadol Böcek, tasarımıyla birçok firmaya öncülük etmiş ancak kendisi silinip gitmiştir. Silinip gitmesinin altında gerek ekonomik gerekse de siyasi bir sürü sebep vardır. Ancak yine de göz dolduran bu tasarımın yerli bir elektrikli otomobilde olduğunu düşünsenize. Tesla Cybertruck ancak getir götürünü yapar.

Anadol Böcek Hakkında Detaylı Bilgi İçin >>

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here