Skywell HT-i Eylül Ayında Türkiye’de Satışa Sunuluyor!

0
2700
skywell ht-i

Türkiye’ye 2021 yılında giriş yapan Çinli Otomobil Üreticisi Skywell ürün gamını genişletmeye hazırlanıyor. Marka, geçtiğimiz yıl Ulu Motor distribütörlüğünde Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Yüzde yüz elektrikli ET5 modelinin ardından şimdi ise hibrit modeli Skywell HT-i satışa çıkıyor. Eylül ayından itibaren satışa sunulması beklenen aracın 1.267 kilometreye varan menzili ise dikkat çekiyor. Türkiye fiyatı henüz belli olmasa da aracın Çin’deki fiyatının 22.000-30.000 dolar aralığında olduğunu belirtmekte fayda var. Türkiye pazarının yeni oyuncusu Skywell HT-i hakkındaki detaylı bilgileri birlikte inceleyelim.

Skywell HT-i: D Segment SUV!

skywell hti iç tasarım

Eylül ayında Türkiye yollarında göreceğimiz Skywell HT-i, D segment bir SUV olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda HT-i’nin 2800 mm dingil mesafesi ile 4698 mm boyu ve 1908 mm yüksekliği ile iç mekanda ferahlığı birlikte getiriyor. Markanın elektrikli aracı olan ET5 gibi yeni modelde de bizi 12.8 inç multimedya ekran karşılıyor. Yine diğer model gibi tamamen yatırabilen ön sürücü koltuğu bulunuyor.

BYD Kaynaklı DM-i Hibrit Sistemi

skywell hti

Aracın motor tarafında ise Çin’in önemli markalarından BYD’nin hibrit sistemi kalitesi üzerinde çalışılıyor. Bu sistem motorun çalışma süresince diğer geleneksel motorlu otomobillerden %20 daha verimli çalışmasını sağlıyor. Ek olarak içten yanmalı konumunda 1,5 litrelik benzinli 116 beygir güç ve 135 Nm tork üreten motor bizi karşılıyor. Bunun yanı sıra araçta, hibrit modellerde görmeye alışık olmadığımız yüksek kapasiteli elektrikli motor da mevcut. Şarj edilebilir hibrit olan modelde BYD kaynaklı DM-i hibrit sistemi görev yapıyor.

“Sipariş Adedimiz 350’nin Üzerinde”

skywell ht-i

Skywell HT-i satışa çıkıyor olmasının ardından daha da fazla güçleneceklerini belirten Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş,

“Yüzde 100 elektrikli modelimiz ET5, Türkiye’de çok yüksek bir ilgi gördü. Üstün teknolojik özellikleri, yüksek menzili ve fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken modelimiz şimdiden 350 adedin üzerinde satış gerçekleştirdi. Çip krizi gibi üretimi etkileyen etkenler olmasa bu rakam şu anda çok daha yukarıda olabilirdi. Gelecek yeni hibrit modelimiz Skywell HT-i ile de marka olarak güç kazanacağız. Yüksek menzilli elektrikli güç üniteli modellerimizle Türkiye pazarındaki büyümemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Sıfır KM Skywell Sıfır KM Paketleri Ve Fiyatları

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here