Yeni Elektrikli Skywell Türkiye’de Satışa Çıkıyor!

0
7071
Skywell ET 5

Elektrikli otomobil üreticilerinden biri olan Skywell ile Türkiye distribütörlüğü ve teknolojik ortaklık anlaşması imzaladı. Markanın elektrikli SUV modeli ET 5, Kasım ayı itibarı ile Türkiye’de de satışa sunuldu. Skywell ET 5, daha şimdiden kısa sürede 25 adet ön sipariş aldı. Model, 3 farklı donanım seviyesi ile satışa sunulacak.

Skywell ET 5

520 Km Menzil

Skywell ET5, 250 km’ye kadar çıkabilen menzili, yarı otonom sürüşü ve akıllı özellikleri ile Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının önemli bir parçası olmayı hedefliyor.  Sektörün yetkili isimlerinden Mahmut Ulubaş, farklı markalar ile farklı coğrafyalarda otomotiv alanında yıllara dayanan derin bir tecrübeye sahip olduklarını vurguladı. Ve sözlerine şunları ekledi: “Bu doğrultuda Çin’in dünyada yükselen elektrikli otomobil markalarından Skywell’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendik. Markanın elektrikli SUV modeli ET5, Almanya, Romanya ve İsrail’de pazara sunuldu. Bu yıl 100 adetlik bir satışa imza atmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl ise toplam 8 bin adet elektrikli aracın satılmasını öngördüğümüz ülkemiz pazarında, ET5 ile 1000 adetlik bir satışı hedefliyoruz.”

Skywell ET 5, 7.9 Saniyede 100 Km Hıza Ulaşıyor!

Ulumotor, önümüzdeki 5 yıl, 5 farklı modeli pazara sunmayı hedefliyor. Skywell ET5 de 3 farklı donanım seviyesi ve 550 bin TL ile 760 bin TL arasında değişen anahtar teslim fiyatı ile satışa çıkarıldı. Aracın boyutları şu şekilde:

  • Uzunluk: 4698 mm
  • Genişlik: 1908 mm
  • Yükseklik: 1696 mm
  • Aks mesafesi: 2.800 mm
  • Bagay hacmi: 467 litre, koltuklar yatırıldığında ise 1141 litreye kadar çıkabiliyor.

Skywell ET 5 bu özellikleri ile sınıfında öne çıkarak ferah bir yaşama alanı sunuyor. Araç, sahip olduğu 150 kW güç ile birlikte 100 km/s hıza 7.9 saniyede ulaşabiliyor.

elektrikli suv

8 Yıl 150 Bin Km Batarya Garantisi!

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell, Kasım ayı itibarı ile Türkiye pazarına giriş yaptı. Marka, Ulu Motor distribütörlüğünde Türkiye’ye getirildi. Bu sayede de ilk olarak elektrikli SUV modeli ET5’i satışa sundu. Skywell ET 5, 3 farklı donanım seviyesiyle ve 550 bin TL’den başlayan fiyatlar ile bayide yerini aldı. Yeni elektrikli aracın menzili 520 km olarak açıklandı. Üstelik 8 yıl 150 bin km batarya garantisi verildiği de açıklananlar arasında.

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, bu yıl 100 adetlik bir satışa imza atmak istediklerini ve önümüzdeki yıl da toplam 8 bin adet elektrikli aracın satılmasını öngördüklerini söyledi. Aynı zamanda ülkemiz pazarında, ET 5 ile 1000 adetlik bir satışı hedeflediklerini de söyledi. Skywell ET 5, 2022 sonunda yollara çıkacak. Üstelik bu yeni elektrikli model Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobile de rakip olacak.

Skywell ET 5 Özellikleri

Kasım ayı itibarı ile Türkiye’de satışa sunulmaya başlanan Skywell ET 5’in koltukları yalnızca ekrana dokunularak, tek bir tuş ile aşağı, yukarı ve sırt eğimi yön hareketleri değiştirebiliyor. Aracın katmanlı koltuk dolgusu ve farklı sertlik derecelerindeki sırtlık, oturuşları da yolculuğu daha konforlu hale getiriyor.

Skywell ET 5 için konfor, hijyen ve kabin güvenliği birçok ayrıntı ile desteklenmiş. Havalandırmalı ısıtma ile entegre koltuk sırtlığı kendini iklim ve sıcaklığa göre ayarlayabiliyor. Bu sayede de kabin içi konforu artırıyor. ET 5’in koltukları, kapı açıldığında sürücünün ve yolcuların araçtan rahatlıkla inmeleri için otomatik olarak ideal pozisyona ayarlanıyor. E bu da haliyle üst sınıf bir kullanıcı deneyimi yaşatıyor.

Skywell ET 5

25 Araç Daha Türkiye’ye Gelmeden Satıldı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, “Markanın yüzde yüz elektrikli modeli ET5, yaz aylarında Avrupa’da Almanya ve Romanya gibi ülkelerin yanı sıra, kısa süre önce İsrail’de de pazara sunuldu. Kasım ayı itibarıyla da biz de ilk modelimizi Türkiye’de satışa sunduk. İlk 25 adetlik siparişimizi henüz araçlar Türkiye’ye gelmeden almayı başardık. 2021 yılsonuna kadar hedefimiz ise 100 adetlik bir satışa imza atmak. Önümüzdeki yıl ise toplam 8 bin adet elektrikli aracın satılmasını öngördüğümüz ülkemiz pazarında, ET5 ile 1000 adetlik bir satışı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“TEKNOLOJİMİZİ DE İHRAÇ EDİYORUZ”

Skywell Türkiye CEO’su Ulubaş, kalıcı bir iş birliğine adım attıklarını kaydetti. Önümüzdeki 5 yıl, 5 yeni elektrikli modeli pazara sunacaklarını da belirten Ulubaş,  Skywell’in sadece bir distribütörü değil, aynı zamanda Ar-Ge süreçlerinde de birlikte çalışan bir iş ortağı olduklarını söyledi. Bu kapsamda yazılım geliştirme tarafını burada sağlayacak ve teknolojilerini de ihraç edeceklerini dile getirdi.

Sıfır km araba fiyatları için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here