Mild Hibrit: 2021’de Gelen Tüm Haberler

0
2212
mild hibrit

Artık tam anlamıyla elektrifikasyona odaklanmayan bir üretici yok ve mild hibrit araçlar da öne çıkanlardan. Sadece %100 elektrikli araçları değil aynı zamanda hibritleri de bu kategoriye ekliyoruz.

Hibrit otomobiller artık neredeyse tüm markaların fiyat listelerini istila ediyor. Teknoloji oldukça benimsendi ve fiyat olarak da ulaşılabilir bir seviyede. Performans ve tüketim arasında adil bir uzlaşma arayan sürücüler için tercih edilen seçenek haline geldi.

Piyasada farklı hibrit motor türleri var, ancak hafif hibrit şüphesiz mühendislik açısından en az karmaşık olanı.

Mild Hibrit: Nasıl çalışır?

Bu teknoloji, hızlanma sırasında bir alternatör / marş, motor jeneratörü ve termal motor için destek görevi gören küçük bir elektrik motoru kullanır. Hızlanma ve frenleme aşamaları sırasında, geleneksel olarak çalıştırılan motor, motor jeneratörünü döndürür ve böylece küçük pil takımını yeniden şarj eder.

Hafif hibrit teknolojisi sayesinde, çeşitli üreticilerin yayınladığı verilere göre, “geleneksel” benzinli veya dizel motorla çalışan benzer bir modele göre tüketimi %15 azaltmak mümkün.

Mild Hibrit Otomobiller: 2021 haberleri

Üreticiler, hafif hibrit motorların temsil ettiği giderek artan önemli pazar payından vazgeçmek istemiyorlar ve bu nedenle bu teknolojiyle donatılmış yeni modeller veya güncellemeler üretiyorlar. O zaman 2021’in en çok beklenen mild hibrit otomobillerini öğrenelim.

  • Nissan Qashqai
  • Kia Stonic
  • Seat Ibiza

Nissan Qashqai: Nissan Qashqai’nin yeni, merakla beklenen neslinin resmi sunumuna artık çok az zaman kaldı. Segmentte gerçek bir lider olan Japon SUV, Renault tarafından halihazırda kullanılan CMF-C platformu üzerine inşa edilecek ve değerli kilolardan tasarruf edebilecekken, kaputun altında 12 V Mild Hybrid teknolojisine sahip eşi benzeri görülmemiş bir 1.3 benzinli motor olacak.

Kia Stonic: Koreli üretici için yeniden şekillendirme anı geldi. Ticari başarı yakalayan bu model grubunda; 1.0 Smartstream benzinli motordan oluşan hafif bir hibrit sistem gelecek ve 48V sistem ile ilgili büyük değişiklikler olmayacak.

Seat Ibiza: 2021, ikonik İspanyol alt kompaktı için yeniden şekillendirme yılı. Seat Ibiza,

Leon ve Ateca’da zaten görülen aile hissini takiben özellikle önde ve kuyrukta modifiye edilecek, Leon’da zaten mevcut olan 1.0 eTSI gibi hafif hibrit motor bu araçta da kaputun altında yer bulacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here