Yeni Nissan Qashqai :Bazı Resmi Detaylar Belli Oldu

0
2296

Nissan, en çok satan modeli olan Qashqai’nin yeni model lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Otomobilin önümüzdeki yılın başında ise piyasaya sunması bekleniyor. Markanın crossoverların “öncü” modeli olarak tanımladığı Qashqai’nin ilk iki nesli, beş milyon adetlik satış başarısına sahip. Üçüncü nesil olan yeni Nissan Qashqai ise herkesi heyecanlandırıyor.

Birleşik Krallık’ta üretilecek olan yeni Nissan Qashqai, tamamen yenilenen bir platformu temel alacak. Bu modelde ise dizel motor seçeneğii düşünülmüyor. Ülkemizde 1.5 dCi modeli ile oldukça iyi satış rakamlarına ulaşan Nissan, bu konuda farklı bir hamle yapacak mı merak konusu.

Aracın prototip görüntüleri ise casus fotoğrafçılar tarafından yakalandı. Modelde far grubunun değişmesi haricinde, genel profilinin benzer olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yeni Nissan Juke’ da kullanılan tasarım diliyle benzerlik gösteriyor.

Nissan Avrupa ürün planlama müdürü Marco Fioravanti, aracın genel tasarım hedefinin daha kaslı ve daha dinamik durması olduğunu söyledi. Ayrıca Fioravanti, segmentinin en güzel gözüken aracını yapmak istediklerini belirtti. Daha büyük çaplı tekerlekler, daha geniş bir ön profil de bu isteğin habercisi diyebiliriz.

Yeni Qashqai, selefinden 35mm uzun olarak planlandı fakat C segmenti profilinden çıkmayacak. Aracın bagajı da yine eski modele göre 50 litre artacak.

Qashqai’de kullanılacak platform, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının tasarlamış olduğu CMF-C platformunu temel alıyor. Bu platformda yapılan değişikliklerin temel sebebi ise aracın elektrikli olabilmesi. Nissan ağırlığı azaltıp arabanın rijitliğini arttırmak istemiş. Bu sayede hem verimlilik hem de sürüş dinamikleri iyileşecek.

Yeni Nissan Qashqai Hibrit Seçenekler de Sunacak

Qashqai bu nesilde hibrit motorlar sunacak. Aracın standart modeli 1.3 litrelik turbo benzinli seçeneği 12V hafif hibrit sistemi ile gelecek. 48V yerine 12V tercih edilmesinin sebebi ise Nissan firmasının araç maliyetini düşürmek istemesi. Manuel vites ile sunulacak motor 138 HP güç sunarken, CVT otomatik şanzımana sahip olan seçenek 155 HP olarak satışa sunulacak. Dört çeker model ise yalnızca CVT otomatik şanzıman ile satılacak.

Hibrit varyantların ise mevcut satışların büyük bir bölümünü oluşturacağı bekleniyor. E-Power olarak isimlendirilecek bu model önden çekişli olacak ve 188 HP güç üretecek. Aracın plug-in hibrid olmayacağının da altını çizmek gerek. Bataryayı şarj etmek için benzinli motoru ve frenlemeleri kullanacak. Japonya pazarında deneyimlenen hafif hibrit modelinin Avrupa koşullarına uyarlandığı da Nissan tarafından iddia edildi.

İkinci El Qashqai İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here