Uzun yolculuk yapan kişilerin olmazsa olmaz kriteri aracın uzun yola dayanıklı ve konforlu bir yapıya sahip olmasıdır. Yapacağınız tercih sizi belli bir yerden sonra sıkmamalı size uzun yol yapmayı sevdirmeli. Fakat burada dikkat etmemiz gereken en önemli şeyler yakıt tasarrufu, konfor, aracın geniş yapısıdır. Tam da bu yüzden aracınızdan ne beklediğinizi tespit etmeli ve ona göre kararlar vermeliyiz. Aracın sizi bir noktadan diğer noktaya hızlı bir şekilde götürmesini mi istiyorsunuz? Ya da aracın daha tutumlu bir yakıt sistemine mi sahip olmasını istiyorsunuz. Burada devreye tam olarak sizin otomobilden neler istediğiniz devreye giriyor.

Uzun Yol Araçlarında Olması Gerekenler

Sürekli uzun yol yapan kişilerin genellikle dikkat etmesi ve önem vermesi gereken konular var. Bu konuların başını çeken bir konuda yakıttır. Rahat ve sizi yormayan sürüş deneyimi, güvenlik donanımları ve uzun yola dayanıklı olması aralarında en önemlileridir. Örneğin rahat koltuk yapısı, rahatlığa önem veren süspansiyon yapısı, direksiyonun yoldaki kararlılığı, şanzıman oranlarının uzun olması bu konuların içinde bahsi geçen en önemlilerinden biridir.

Yol tutuşu ve farklı arazi şartlarını kullanan kişiler için güvenlik sistemleri kullanıcıların en çok dikkat ettiği konu oluyor. Aracın teknolojik donanımları da çok önemlidir. Çoğu insanın vazgeçilmezi müzik dinlemektir. Bu sistemlerin yeterince iyi olması gerekiyor. İyi bir navigasyon cihazı ve yolculuk esnasında yolculuk maceranızı daha da tatlılaştıracak olan gelişmiş bir ses sistemi olmalıdır. Tamamı bu da değil kullandığınız aracın iklim koşullarında sizi yeterince ısıtması ya da soğutması da oldukça önemlidir. Sürüş zevkini arttıran konular arasında yer almaktadır. Her yol ve hava koşuluna karşı kendi özelliğini istikrarlı bir şekilde koruyan dayanıklı malzemelerden üretilmiş araçlar, yakıt konusunda da sizi asla yolda bırakmayacaktır. Bu anlattığımız özelliklerin barındığı araçlara göz atalım.

Volkswagen Passat

uzun yol aracı passat  Volkswagen’in Passat modeli, şehir dışı yolculukları sırasında 100 kilometrede yaklaşık 4.5 litre yakıt tüketimine sahiptir. Bu araç herkes tarafından oldukça bilinen ve popüler bir araçtır. Bu otomobilin içinin geniş olması uzun yolda konfor, sürüş zevki ve aileleriniz ile birlikte huzurlu bir seyahat yapacağınız anlamına geliyor.

Bu otomobilin motor seçenekleri ve opsiyonel özellikleri de oldukça tatmin edicidir. Üstelik dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunmaktadır. Tam olarak bu konuda ise sizin uzun yol zevkinize kalan tercihler başlıyor.

Mercedes E Serisi

uzun yol aracı mercedesDayanıklılık konusu dile geldiği zaman örnek verilebilecek otomobillerden birisi de Mercedes E serisidir. Uzun yolda gözünüzün arkada kalmayacağı otomobiller arasında başı çekmektedir. Bu otomobil ile hiç yorulmadan ve hiç durmadan kilometreler sarf edebilirsiniz.

Aileler için oldukça geniş olan bu model malzeme kalitesinden de asla ödün vermemiştir. Uzun yola çıktığınız zaman oldukça sessiz ve huzurlu bir sürüş deneyimi yaşamak için birebirdir.

Mercedes genellikle E serisi için yüksek hacimli motor kullanmaktadır. Yakıt deposu 61 litre 100km ortalaması ise 6.1 olarak gösterilmektedir.

Sıfır KM Mercedes E Serisi Fiyatları

Renault Talisman

Renault talismanRenault markası genellikle az yakıt tüketen, parça konusunda sizi üzmeyecek ve en iyi fiyat performans otomobillerini üretmektedir. Renault’un ürettiği Talisman modeli de uzun yol için üretilmiş oldukça keyif veren geniş otomobillerin arasındadır.

Talisman modelinin öne çıkması nedeni fiyat performans olarak en iyilerinden biri olmasıdır. Uzun yol araçları şehir içi otomobillerine göre maddi açıdan sizi biraz daha yorabilecek potansiyele sahiptir. Bu sebepten dolayı Renault, diğer modellerinde olduğu gibi çizgisini bozmamıştır.

Renault Talisman’ın yakıt deposu 47 litredir. Fransız üretici, Mercedes’in aksine daha küçük hacimli motorlar üretmektedir. Mükemmel bir yakıt ortalamasına sahip olan bu otomobil 100km de 3.5 litre yakıt yakmaktadır. Yakıt konusunda en iddialı uzun yol otomobili diyebiliriz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here