Toyota, Avalon modeli ile yepyeni bir rekor denemesi yaptı. Günümüzde özellikle Avrupalılar, içten yanmalı motorlara karşı oldukça mesafeli durumdalar. Bunun sonucunda ise Avrupa’da 2035 yılında içten yanmalı araçların yasaklanması bekleniyor. Fakat hem elektrikli hem de içten yanmalı olan hibrit araçlar bu geçiş döneminde oldukça iyi bir çözüm olabilirler. Bu konuda ise Japon üretici Toyota bir adım öne çıkıyor. Özellikle hibrit otomobiller konusunda söz sahibi olan firma, Avrupa’da da önemli bir pazar payına sahip. Şirket, şimdi de bu konuda öncülüğünü korumak adına yeni bir rekora imza attı. Buna göre, Toyota Avalon modeli 24 saatte en fazla yol kat edebilen hibrit otomobil olma rekorunu kırdı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Toyota Şirketinin Rekor Kıran Aracı Avalon, Avrupa’da Satılmıyor

Rekorun sahibi olan Toyota Avalon, henüz Avrupa’da satışta değil. Model, şık ve oldukça büyük bir sedan. Ayrıca model, Toyota’nın son nesil hibrit teknolojisine sahip. Bu teknoloji sayesinde model, 24 saatte en uzun yolu kat eden hibrit otomobil olma unvanının sahibi oldu. Bu rekor için Avalon, Çin’in Hubei eyaletinde bir sürüş gerçekleştirdi. Bu sürüşte model,  ortalama 144.4 km/sa hızla toplamda 24 saatte 3.465 kilometre yol kat etti. Bu denemede modeli 7 farklı sürücü yer değiştirerek kullandı ve birkaç kez yakıt ikmali yapıldı.

Toyota Avalon yeni rekor sahibi

24 saatte en uzun yol yapan hibrit araba Toyota Avalon, RAV4 modeliyle aynı güç aktarma organına sahip. Buna göre modelde 2.5 litre hacminde ve 177 bg gücünde bir içten yanmalı motor ve 120 bg gücünde elektrikli motor bulunuyor. Bunlar ise toplamda 218 bg’lik bir güç kombinesi oluşturuyor. Artık Toyota Avalon, 24 saatte en uzun yol yapan hibrit otomobil unvanının sahibi. Fakat Toyota’nın bu rekor denemesi için neden Avalon modelini seçtiği henüz bilinmiyor. Belki de Avrupa pazarına giriş için bir PR çalışmasıdır. Bunu gelecekte göreceğiz. Peki sizin bu model ve kırdığı rekor hakkında düşüncüleriniz neler?

Satılık Tüm Toyota Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here