Toyota’nın Sports EV Elektrikli Spor Araba Konsepti Yeni Bir MR2 mi? Yıllarca görünüşte pilli elektrikli araçları görmezden gelen Toyota, şimdi bununla yüz yüze geliyor. Şirket kısa süre önce çok çeşitli segmentleri kapsayan bir dizi elektrikli konsept otomobil çıkardı. Örneğin elektrikli bir Tacoma/Tundra kamyonetinin yanı sıra FJ Cruiser görünümlü bir SUV var. Ancak markanın EV planları, SUV ve kamyonlardan daha fazlasını içeriyor. Toyota ayrıca gösterdiği 15 EV’nin arasına bazı elektrikli spor arabalar da serpiştirdi. Bu da Toyota MR2’nin dirilişinin yakın olduğu anlamına gelebilir.

LFA’nın Halefi, Toyota’nın Tek Elektrikli Spor Otomobili Olmayacak

Teknik olarak Toyota’nın sergilediği elektrikli spor otomobil konseptlerinden biri Toyota değil. Ve “Lexus Electrified Sports EV” ismine rağmen, başlı başına bir spor otomobil değil. Roadshow, bunun daha çok elektrikli bir süper otomobil olduğunu söylüyor. Spesifik olarak, iddia edilen 700 km menzile sahip. Ayrıca 0-96 km / saat hızı iki saniyenin biraz üzerinde olan Lexus LFA’nın elektrikli halefi.

Toyota'nın Sports EV Spor Araba Konsepti

Ancak en azından uygun fiyatlı spor otomobil hayranları için elektrik gösterisinin yıldızı Toyota Sports EV. Bu yazı itibariyle Toyota, güç aktarma organları ve hatta düzeni hakkında herhangi bir ayrıntı yayınlamadı. Bununla birlikte, tasarımına ve markanın bazı yorumlarına dayanarak makul bir şekilde çıkarabileceğimiz birkaç şey var.

İlk olarak Toyota Sports EV’nin Lexus LFA’nın halefinin güç aktarım mekanizmasının daha az ekstrem bir versiyonunu kullanabileceğini söyleyelim. Bu, hala sağlam bir performans sunarken geliştirme maliyetlerini düşük tutacaktır. İkincisi, bir elektrikli spor otomobil olarak Sports EV, hem ağırlıktan tasarruf ediyor. Hem de uygun bir sportif deneyim sunmak için muhtemelen arkadan çekişe sahip. Ve son olarak, konsept otomobilin kısa çıkıntıları, kompakt boyutu ve genel oranları, onun ortadan motorlu iki koltuklu olduğunu gösteriyor.

Bu son kısım tanıdık geliyorsa, bir zamanlar buna benzer bir Toyota spor otomobil vardı: MR2.

Toyota Sports EV Bir MR2 Canlanmasına İşaret Ediyor mu?

Porsche Boxster’dan yıllar önce Toyota MR2, en uygun fiyatlı ortadan motorlu spor otomobillerden biri olarak hizmet veriyordu. Ama sadece uygun fiyatlı değildi: eğlenceliydi. Örneğin, ikinci nesil SW20’ye genellikle “zavallı adamın Ferrari’si” deniyordu. Üçüncü nesil MR2 Spyder, Lotus Elise’den çok uzakta değil.

Tamam ama Toyota MR2 özlenen bir spor otomobil olsa da, Sports EV konseptinin bununla ne ilgisi var? Birincisi, bu yeni elektrikli spor otomobil konsepti, tıpkı MR2 gibi ortadan motorlu gibi görünüyor. Ayrıca Sports EV, ilk iki MR2 neslinin Targa çatılarından farklı olarak çıkarılabilir bir çatıya sahip görünüyor. Dolayısıyla, temel düzeyde Sports EV, MR2 ruhunu kanalize ediyor.

Toyota'nın Sports EV Spor Araba Konsepti

Ve ruhtan bahsetmişken, Toyota CEO’su Akio Toyoda’nın bu yeni elektrikli spor otomobillerde istediği şey bu. Toyoda’nın bir sürüş tutkunu olduğu iyi biliniyor. Bu nedenle elektrikli bir spor otomobil yapmak onun tarzına uyuyor. Ayrıca, EV tanıtımı sırasında “sonsuza kadar sürmeye devam etmek istediğim bir araba” istediğini söyledi. Çevre dostu olmalı… ama sürüşü eğlenceli olmalı!”

Buna ek olarak, Toyota MR2 canlanma söylentileri yıllardır ortalıkta dolaşıp duruyor. En son söylenti, Porsche’nin devreye girip 345-395 beygirlik bir hibrit dördüncü nesil MR2 geliştirilmesine yardımcı olabileceğini öne sürdü. Kuşkusuz, Toyota Sports EV’nin özelliklerini yayınlamadığı için böyle bir şey hala mümkün olabilir. Ancak ne olursa olsun, MR2 getirisi hem iş hem de tüketici tarafında ilgi olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle, Toyota Sports EV üretime MR2 rozeti ile girmese bile ortadan motorlu spor otomobilin mirasını devam ettirebilir.

Toyota’nın Sports EV Spor Araba Konsepti; Daha Fazlasını Ne Zaman Öğreneceğiz?

Toyota, Sports EV’nin ne zaman veya ne zaman üretime gireceğini doğrulamadı. Elektrikli spor otomobil Toyota’nın planlanan katı hal pil teknolojisini kullanırsa, daha erken değil daha geç gelebilir.

Ancak Toyota, üretim için bir Sports EV planlamadığını da söylemedi. Toyoda, Roadshow raporlarına göre yalnızca ön izlemesi yapılan “modellerin çoğu”nun “önümüzdeki birkaç yıl içinde” geleceğini söyledi. Ancak bir MR2 canlanma söylentisinin ne sıklıkta ortaya çıktığını düşünürsek, umarım resmi bir açıklamanın gelmesi o kadar uzun sürmez.

İkinci El Toyota MR2 İlanları

2022 Toyota Corolla Cross Özellikleri, Tasarımı ve Fiyatı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here