2022 Toyota Corolla Cross Özellikleri, Tasarımı ve Fiyatı… Sahip olduğu hibrit aktarma sistemi, 2022 Toyota Corolla Cross modelini, rakiplerinin arasından kolayca ayrılıp, zirveye geçmesini sağlayacak gibi gözüküyor. Kaputun altında 169 beygirlik dört silindirli motor yatıyor. Bu motor, önden ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle eşleştirilebiliyor. Ayrıca 2023 modeli için seriye bir hibrit güç aktarma organı eklenecek. Corolla Cross, daha küçük C-HR ve daha büyük RAV4 arasındaki Toyota SUV serisine giriyor. Bu sıralama, Corolla Cross’un zorlu rakipler ile yarışacağı anlamına gelmektedir. İç mekan ağırlıklı olarak Corolla ve Corolla Hatchback modellerindeki dokunuşlardan ortaya çıkıyor. Ancak daha geniş depolama hacmi ve yüksek oturuş pozisyonu ile markanın muadillerinden de farklı olduğunu ortaya sunuyor.

Corolla adını taşımasına rağmen Cross’un SUV şekli ve daha uzun sürüş yüksekliği, onu tipik bir kompakt hatchback’ten daha fazlası olduğunu ortaya çıkarıyor. Önümüzdeki yıllarda gelecek olan Toyota Corolla Cross, hibrit motor seçeneği ile satışa sunulacaktır. 2022 model Toyota Corolla Cross modellerine baktığımız zaman oldukça zengin özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. 10 yönlü elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, çift bölgeli otomatik klima kontrolü, ısıtmalı ön koltuklar dahil olmak üzere birçok SUV alıcısının aradığı her şeye sahiptir. kör nokta izleme, ön ve arka park sensörleri ve yakışıklı 18 inç alüminyum jantlar da aracı, rakiplerinden ayrılmasına sebep olmaktadır.

Motor ve Sağlam Toyota Şanzımanı 2022 Toyota Corolla Cross

Tüm Corolla Cross modelleri 169 beygirlik 2.0 litrelik dört silindirli motor ve sürekli değişken otomatik şanzımanla üretilmektedir. Önden çekiş standarttır, ancak dört tekerlekten çekiş bir seçenek olarak mevcuttur. İki versiyonu test edememiş olsak da bu aracın 4 çeker versiyonu, sınıfının en iyilerinden biri olarak karşımıza çıkabileceğini düşünüyoruz. Corolla Cross’un güç aktarma sistemi heyecan verici değildir. Ancak sağlamlığı Toyota markası altında tescillenmiştir. Ayrıca günümüzde en çok ihtiyaç duyulan yeterli performans ve uygun yakıt ekonomisini de sağlamaktadır. Çeşitli test uzmanlarına göre aracın hızlanması yavaştır ve özellikle yüksek devirlerde motorun gürültüsü, aracın içindekileri rahatsız etmektedir. 2023’te hibrit güç aktarma sistemi bir seçenek haline geldiği zaman biraz daha fazla güç ve çok daha fazla konforlu bir motorun karşımıza çıkacağı düşünülmektedir. Son olarak Corolla Cross’un sürüşü yumuşaktır. Bu yüzden konfor arayan kişiler için en uygun SUV’lardan biridir.

Teknik özelliklerine bakacak olursak 169 beygir gücündeki Toyota Corolla Cross, 8.0 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmaktadır.

Toyota Corolla Cross Tasarımı ve İç Mekanı 2022 Toyota Corolla Cross

Corolla sedan versiyonuna aşina olan sürücüler, Corolla Cross’un içinde aynı arabaya biniyormuş gibi hissedebilirler. Gösterge paneli düzeni, iç malzemeler ve konfor özellikleri dört kapılı Corolla Sedan modeliyle neredeyse aynı olarak karşımıza çıkıyor. Tasarım olarak oldukça şık ve geniş duran Corolla Cross, geniş bagaj hacmini ortaya sunabilmektedir.  hoş görünümlü suni deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, deri kaplı vites topuzu ve arka koltuktaki yolcular için aşağı açılır orta kol dayama yeri, aracın albenisini yükseltmektedir. 2022 Toyota Corolla Cross

Corolla Cross’un ön panelinden, kısayol düğmeleriyle çevrili kare bir bilgi-eğlence ekranı bulunmaktadır. 7,0 ve 8,0 inç ekranlar sunan birkaç mevcut Toyota modelinde kullanılmaktadır. Corolla Cross, Toyota’nın özellikle modern olmayan ancak kullanımı oldukça basit olan bilgi-eğlence arayüzünün güncel sürümünü kullanıyor. Apple CarPlay, Android Auto gibi özelliklere sahip olan model, kablosuz akıllı telefon şarjı, arka koltuktaki USB şarj bağlantı noktaları ve bir JBL stereo sistemi isteğe bağlı ekstralara da sahiptir.

Toyota Corolla Cross çok yakar mı?

Yaklaşık olarak 1428 kg ağırlığında olan Toyota Corolla Cross’un yakıt tüketimi tam olarak bilinmemektedir. Türkiye’de satışa sunulmadığı için yabancı kaynaklardan ve yabancı ülkelerin durumlarına göre yakıt tüketimini söyleyecek olursak günümüzdeki SUV modelleri ile ortalama aynı yakıt derecesine sahiptir. Benzinli model olduğu ve Türkiye’de benzin fiyatları her zaman yükselişte olduğu için her araba gibi Toyota Corolla Cross modeli de cebinize zarar verebilir. Ancak benzin fiyatlarını düşünmeden litre hesabı yaparsak Corolla Cross, 100 kilometrede 5.5 ve 8.5 arasında bir yakıt tüketimine sahip olacaktır.

2022 Toyota Corolla Cross Fiyatı

Toyota Corolla Cross, Türkiye’de 2022’nin ikinci çeyreğinde satışa sunulacaktır. Amerika’daki fiyatlarına baktığımız zaman L versiyonun 23.410$, LE versiyonun 25.760 dolar,  XLE versiyonun 27.540 $ olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de 2022’nin ikinci çeyreğinde neler olacağını tahmin bile edilememektedir. Bu yüzden oldukça pahalı ve ölü bir Toyota modeliyle karşılaşma ihtimalimiz bulunuyor.

İkinci El Toyota Corolla İlanları 

1 YORUM

  1. Toyota corolla cross 1.5 motor 196 beygir 320 tork ile turkiyede 2023 ve sonrası için araç uretmeli.1.8 ve 2.0 motorlar malum ötv nedeniyle hayli pahalı oluyor.Fiyatida 650.000 ile 720.000 arasında olmalı.2023 ve sonrası için engelli vatandaşlarımızın bu aracı alabilmesi ne imkan ve kolaylık sağlanmalı.2023 engelli limiti de en az 2023 yılı için 750.000 ile 800.000 arasi olmalıdır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here