Bill Gates’in Araba Koleksiyonu

0
2140
Bill Gates Arabası

Bill Gates’in Araba Koleksiyonu ve otomobil tutkusu hakkında birbirinden ilginç gerçekler… Bill Gates olarak bilinen William Henry Gates III, en başarılı Amerikan iş adamlarından, yazılım geliştiricilerinden, yatırımcılardan, yazarlardan ve hayırseverlerden biridir. Bill, öncelikle Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft’un kurucu ortağı olarak bilinir. Ayrıca Microsoft,  yıllar içinde devasa bir servet biriktirerek onu dünyanın en zengin kişiliklerinden biri haline getirmesine yardımcı oldu. William Henry Bill Gates III
28 Ekim 1955 yılında ABD’nin Seattle eyaletinde doğdu. 66 yaşındaki ünlü iş adamı, arabalara olan tutkusu ile bilinmektedir. Özellikle Porsche sevdalısı olan Bill Gates, birçok farklı otomobile sahiptir. Bill Gates, cömert yaşam tarzı ve pahalı zevkleri ile tanınır ve dünyanın en pahalı otomobillerinden bazılarını satın alma hobisi ile onu genellikle ilgi odağı yapar.

Ünlü iş adamı, Washington DC’de 147 milyon dolarlık dudak uçuklatan toplam varlık değeriyle ultra lüks ve son derece pahalı bir konağın sahibidir. Bill’in özel hava yolculuğuna olan bağlılığı, 200 milyon doların üzerinde özel “bizjets” içeren kişisel hangarı ile inkar edilemez bir şekilde etkileyici bir teknoloji tutkusu bulunmaktadır. Gates’in araba koleksiyonu oldukça mütevazı ama etkileyici olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca garajı, savurganlık çığlıkları atan dünyanın en arzu edilen ve gösterişli otomobillerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. İş adamının garajı hiçbir şekilde ucuz ve basit arabalardan oluşmamaktadır. Eşi benzeri olmayan gösterişli arabalardan oluşmaktadır.

1979 Porsche 911Bill Gatesin Araba Koleksiyonu

Bill’in favori arabası olarak da bilinen 911, 1964 yılında Almanya’nın Stuttgart kentindeki Porsche AG tarafından kitlelere tanıtıldı. Arkadan motorlu çevik spor otomobil, motor yarışları dünyasında önemli bir etki yaratan genel dinamik paketi ile dünya çapındaki otomobil tutkunları arasında anında bir hit oldu. 1979 Porsche 911, Bill Gates tarafından satın alınan ilk otomobildir. Ayrıca son zamanlarda en ikonik spor otomobil egzotiklerinden biri haline geldi.

Spor otomobilin temel tasarım konsepti modern çağda bile değişmeden kalan Porsche 911, kullanım ömrü boyunca bir dizi estetik ve mekanik güncelleme gördü. Bill’in kişisel 1979 Porsche 911’i müzayedede 80.000 $ gibi yüksek bir fiyata satılırken 911 spor otomobil yelpazesi neredeyse benzersiz seviyelerde arzu edilirlik ve üstün mühendislik becerisine sahip bir otomobildir.

Porsche 959 Sport Bill Gatesin Araba Koleksiyonu

959, 1986 yılında piyasaya sürülen bir otomobil modelidir. Döneminde dünya çapında teknolojik olarak en gelişmiş spor otomobillerden biri olarak kabul edilmiştir. Porsche 959, ilk olarak üretilecek en az 200 adet otomobil gerektiren FIA homologasyon düzenlemelerini karşılamak için tasarlanmış yol sürüşüne yasal olmasıyla bir Grup B ralli arabası olarak tanıtılmıştır. 1986 yılında Alman otomobil üreticisi, 959 modelini piyasaya sunduktan sonra bu spor otomobil, dünyanın en hızlı yasal üretim spor otomobili oldu. Kusursuz bir şekilde tasarlanmış Porsche, geleceğin Porsche spor otomobillerinin önünü açan mükemmel genel paketi ile dört tekerlekten çekiş düzenine sahip ilk yüksek performanslı spor otomobillerden biriydi.

Ayrıca yenilikçi olarak karşımıza çıkan Porsche tarafından üretilen 959’dan yalnızca 337 adet bulunmaktadır. Bu spor otomobil, etkileyici mühendislik mükemmelliği sayesinde niş ve varlıklı hedef kitleye hitap etmektedir. Böylece Bill Gates, bu efsanevi spor arabaya sahip olma ayrıcalığına sahip olan şanslı birkaç kişiden biridir.

Ferrari 348

Bu ortadan motorlu V8 motorlu iki koltuklu süper otomobil, 1989’da Ferrari tarafından üretilmiştir. Ferrari 328’in yerini almıştır. Ferrari 348, İtalyan otomobil üreticisinin sunduğu son V8 süper otomobil olduğu için oldukça benzersiz bir otomobildir. Ayrıca Enzo Ferrari’nin rehberliğinde geliştirilmiştir. Bill’in İtalyan süper otomobilini oldukça alışılmışın dışında kullanımı, dünya çapındaki otomobil tutkunları arasında sıcak bir tartışma konusu olmuştur. Ünlü iş adamı 348’ini sık sık kumlu koşullarda sürerek Ferrari 248 modeline “Dune Buggy” takma adını koydu. Ayrıca Ferrari 348, 8000 adet çevik İtalyan süper otomobili ile münhasırlık seviyesinin zirvesine oturdu.

Porsche Taycan

“Bill Gates’in Araba Koleksiyonu” adlı içeriğimizde elbette ki ünlü iş adamı Bill Gates’in bütün arabalarını veya taşıtlarını tanıtamıyoruz. Birçok farklı hava, kara ve deniz taşıtına sahip olan Bill Gates, dünyadaki bütün araç modellerini alabilecek güçte biridir. Elektromobilitenin sürekli artan popülaritesi, birçok otomobil üreticisinin verimli, tamamen elektrikli bir otomobilin kendi yorumunu ortaya çıkarmasına neden oldu. Porsche’nin elektrifikasyon girişimi, Alman otomobil üreticisi için son derece başarılı olduğunu kanıtladı. Son derece hızlı olan Taycan, süper otomobil özelliklerini bir miktar ekolojik denge ile sağlamaktadır.

Taycan, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda kitlelere tanıtıldı. Tanıtıldıktan sonra hızla dünya çapındaki otomobil gazetecilerinin ve araba tutkunlarının dikkatini çekti.  Yenilikçi Porsche, performans dinamikleri söz konusu olduğunda hayranlık uyandırıcıydı ve muazzam bir potansiyel sergiledi.

İkinci El Porsche Taycan İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here