Geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen Skoda Slavia ile ilgili detaylar gün geçtikçe çoğalıyor. Skoda’nın kurduğu özel öğrenci ekibi tarafında modifiye edilen Skoda Slavia, Skoda Scala’yı temel alarak tasarlansa da kendine has birçok özelliği de mevcut.

Bir grup mühendislik öğrencisinin konsept modeli olan Skoda Slavia, Scala hatchback’e dayanan iki koltuklu üstü açık bir roadster modelidir.Slavia, Skoda’nın Mladá Boleslav’daki meslek okulundan 31 öğrenciyi bir araya getirerek oluşturulan grubun Skoda için tasarladığı 7. otomobil.

Öğrenciler bu otomobili tasarlarken, 1957 model Skoda 1100 OHC yarış arabasından esinlendiklerini belirtirken, 20 inç jantlar Kodiaq’tan ve fren sistemiyse Octavia vRS’ten alınarak Slavia’ya entegre edilmiş.

Skoda Slavia

Dış Tasarım

Öğrenciler, model olarak kullandıkları Skoda Scala’nın alt gövdesini güçlendirip üst kısmını da kesip atmışlar. Arka koltuk ve kapıları da ortadan kaldırarak bir speedster havası katmışlar. Ardından arkaya ekledikten sonra egzozu Kodiaq’ın egzozuyla değiştirmişler. Bu şekilde dış tasarımdaki değişiklikleri bitirmeden altına ekledikleri mavi bir neon ile otomobile bir NFS Underground 2 havası katmışlar.

skoda slavia

İç Mekân

İç mekân ise ince beyaz renk vurgularla renklendirilmiş. Ayrıca dört noktalı emniyet kemerlerine sahip iki yarış koltuğu ekleyip, koltukları deri ile kaplanmışlar. Fakat bence mükemmel özelliği Skoda Slavia’nın bagajına ekstra olarak yerleştirilmiş elektrikli scooter. İsmi ile de Skoda’nın kurucularının yıllar önce ürettiği bisiklete gönderme yapması da öğrencilerden markaya hoş bir jest olmuş.

skoda slavia iç tasarım

Performans

Kaputunun altına gizlenmiş 150 beygirle ile gelen Slavia, 7 vitesli bir DSG’ye sahip ve Scala’daki 1,5 litrelik TSI motor aynen entegre edilmiş.

Bir defaya mahsus üretilen bu akademi arabası, seri üretime geçmeyecek olsa da Skoda’ya bol deneyimli bir mühendis kitlesi olarak geri döneceği aşikâr. Programın bir parçası olarak Skoda, her yıl bir dizi öğrenciyi davet ediyor ve bir aracı tek başlarına hayal etmelerine ve tasarlamalarına izin veriyor. Öğrencilerine / stajyerlerine bu derece büyük bir sorumluluk ve imkân veren otomotiv firması benden koca bir alkışı aldı. Umarız bu tarz programlar yaygınlaşmaya devam eder. Çünkü bu gençler dünyamızın geleceği.

Scoda Scala ile ilgili yazımızı görmek için buraya tıklayabilirsiniz

İkinci El Otomobil İlanlarımız Görmek için Hemen Tıklayın!

Kaynak: https://www.skoda-auto.com/news/news-detail/

3 YORUMLAR

  1. Bu ekipte olabilmek umrumda değil ama onların meslek liseleri ile bizim meslek liselerimizi karşılaştırdığımda sinirden ellerim ayaklarım titriyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here