Brno GP Çek Cumhuriyetinde Tamamlandı Çaylak Kazandı

2
1860
Brno GP Binder Kazandı

MotoGP’de rüyaların gerçek olduğu bir Brno GP geride kaldı. Premier sınıftaki 3. yarışında zafer kazanan Brad Binder hem ülkesinin hem takımının tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarırken. Franco Morbidelli 2.olarak ilk kariyer podyumunu kazandı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Zarco ise podyumun son ismi oldu.

Çaylak Kazandı

Çıktığı ilk yarıştan sonra “MotoGP’de bu kadar rahat bir rekabetle karşılaşacağımı düşünmüyordum.” diyen Brad Binder, çıktığı 3. yarışında zafere ulaştı. İkinci yarışta kaza yapan Brad Binder’ın ilk yarışını da ısınma olarak düşünsek, bugün muhteşem bir zafere imza attı. Fabio Quartararo gibi sansasyonel bir ismin bile başaramadığını başararak Marc Marquez’den sonra çaylak sezonunda zafere ulaşan ilk pilot oldu. Önümüzdeki Salı günü 25 yaşına girecek olan Güney Afrikalı yarışçı, KTM’nin ilk zaferine imza atarak hem ülke hem de takımının tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Brad Binder Kazandı
Brad Binder

Bir başka KTM sürücüsü Miguel Oliveira da yarışı Valentino Rossi’nin arkasında 6. sırada bitirdi. Çok iyi bir başlangıç yapan ve podyumun en güçlü adaylarından olan bir diğer KTM sürücüsü Pol Espargaro da yaşadığı talihsiz kaza ile yarış dışı kaldı.

Morbidelli’nin İlk Podyumu

Franco Morbidelli 3. başladığı yarışta olağan üstü bir start alarak uzun süre liderlik etti. Fakat 2008’den beri yenilenmeyen ve sıcaklığı 47 dereceyi asfaltta, Brno pistinde, çaylak Brad Binder’ın harika performansına direnç gösteremeyerek liderliği kaptırdı. Buna rağmen hatasız bir sürüş çıkartan Morbidelli yarışı 2. sırada bitirerek ilk podyumunu aldı. Yarış sonu yaptığı açıklamadaysa, “Brad çok hızlı geliyordu risk almak istemedim ve ilk podyumumu alabilmek için güvenli bir şekilde devam ettim.” dedi. Sözlerini bu podyumda olmanın çok büyük bir mutluluk verdiğini belirterek tamamlayan Morbidelli genel puan durumunda da 3. sıraya yükseldi.

Morbidelli ilk podyum
Franco Morbidelli
Zarco’nun Peri Masalı

Fabio Quartararo’yu geçerek pole pozisyonunu kazanan Fransız yarışçı, cumartesi günü gündeme bomba gibi düşmüştü. Kariyerindeki 5.pole pozisyonu olsa da son zamanlardaki en iyi sonucu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yarışa çok kötü bir start alan Zarco ilk sırada başladığı yarışta 6. sıraya kadar geriledi. Ancak yarışın ilerleyen zamanlarında ritmini bulan Fransız rakiplerini birer birer geçerek sıra kazanmaya başladı. Yarışın ortalarına doğru Pol Espargaro ile olan teması sonucunda Paul Espargaro yarış dışı kalırken Zarco da uzun tur cezası aldı. Buna rağmen konsantrasyonunu kaybetmeyen Zarco yarışı podyumda tamamlamayı başardı.

Johann Zarco Pole
Johann Zarco ve Fabio Quartararo
Sakat Alex Rins Podyumu Zorladı

Yarışa 11. sıradan başlayan İspanyol, zaman zaman sakatlığı ona sorun çıkarsa da çok istikrarlı bir sürüş gerçekleştirdi ve yarışı 4.sırada tamamladı.

Doktor 200. Podyuma Çok Yaklaşmıştı

Endülüs’te harika bir performans sergileyerek uzun zaman sonra podyuma çıkan deneyimli yarışçı, yaşayan efsane Valentino Rossi, 10 sıradan başladığı yarışı 5. olarak bitirmeyi başardı.

Quartararo Hala Lider

Marc Marquez’in yokluğundan en iyi şekilde faydalananlar arasında olan Fabio Quartararo, galibiyet serisini 3’e çıkartmayı başaramadı. Aslında fena bir start almayan genç Fransız bir süre 2.sırada olmasına rağmen 9.turda Binder’a 11.turda Zarco’ya 17.turda Rins ve Rossi’ye son olarak da 18.turda Oliviera’ya geçilerek yarışı 7.sırada tamamladı. Buna rağmen genel puan durumunda liderliğini hala devam ettiriyor.

Iker Lecuona Düştü ve Mir’i de Yanında Götürdü

Yarışın henüz başlarında kötü asfalt koşullarından dolayı ön tekerleğindeki hakimiyetini kaybeden Lecuona, kaza yaptı. Düşüşünün ardında Joan Mir’i de beraberinde götürmesi üzerine iki İspanyol da Brno GP ‘de yarış dışı kaldı.

Lecuona ve Mir Brno kaza
Lecuona ve Mir

Son dakika MotoGP haberleri için bizi takip etmeye devam edin.

İkinci El Motosiklet İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here