F1 70. Yıl GP Sona Erdi, Red Bull Kanatlandı!

3
1771
Max Verstappen F1 70. yıl GP yi kazandı

F1 70. yıl GP , Silverstone pistinde tamamlandı. Heyecanın dorukta olduğu strateji yarışlarının kazanan ismi Max Verstappen olurken, yarışa 2.başlayan ev sahibi Hamilton yarışı yine ikinci sırada tamamladı. Sıralama turlarında Hamilton’ı evinde geçen Bottas pole pozisyonunda başlamasına rağmen yarışı 3. sırada bitirdi.

Max-imum İstikrar, Minimum Hata

Max Verstappen, bu sezon Mercedesleri mağlup ederek yarış galibiyeti yaşayan ilk isim oldu. Yarış öncesi Red Bull tarafından verilen demeçlerde, “Mercedes’i yakalamak çok zor elimizde sihirli bir değnek yok.” Denmişti fakat bugün Max Verstappen sınırları aşarak harika bir stratejiyi, harika bir pilotajlıkla tamamladı. Ve F1 70. yıl GP ‘yi kazanmayı başardı.

Verstappen 70. yıl gp kazandı
Max Verstappen

Yarışa Hulkenberg’in arkasında 4. sırada başlayan Verstappen, ön bölümde sert lastiğe sahip tek pilottu. Tek pit stop amacıyla çıktıkları için pit duvarından Verstappen’e Mercedeslerle çok savaşma lastiklere dikkat et uyarısı gelmesine rağmen, “Büyük annem gibi arkadan izlemeyeceğim olabildiğince zorlayacağım.” cevabı geldi. 27 tur boyunca o lastikleri kontrol etmeyi başaran Verstappen, ilk pitine lider girdi fakat Bottas’ın arkasından ikinci olarak çıktı buna rağmen hiç zaman kaybetmeyen Bottas’ı çok bir şekilde geçerek farkı çabucak açtı. Yarış sonlarına doğru yine geçen yarışta olduğu gibi (fakat bu kez en önde) yalnızlıktan sıkılmış olsa gerek, pit duvarıyla “Bir şeyler içmeyi unutmayın elleriniz de terlemiştir gidin onları yıkayın.” şeklinde bir şakalaşma gerçekleştirdi.

Bir diğer Red Bull pilotu Alexander Albon ise yarışa 9.sıradan başlayıp çok iyi bir istikrarla yarıştı ve bitiş çizgisini 5.sırada geçmeyi başardı.

Mercedes’te Lastik Sorunu Devam Ediyor

Geçen hafta yine bu pistte lastik sorunu nedeniyle çok büyük bir sorun yaşayan Mercedes, bugün de geçen hafta kadar olmasa da lastiklerle başı dertteydi.

Yarışa pole pozisyonda orta hamur lastiklerle başlayan Bottas, lastiği çabuk kaybetmesi sebebiyle büyük bir dezavantaj yaşadı ve 2 pit stop ile bitirdiği yarışta takım arkadaşı Hamilton tarafından geçilerek 3. oldu.

Hamilton da tıpkı birçok yarışçı gibi orta hamur ile yarışa başladı fakat Bottas’ın aksine daha iyi bir lastik yönetimiyle bugün pistteydi. Yarışın sonlarına doğru lastik avantajı sayesinde takım arkadaşını rahatlıkla geçerken Max’e yaklaşamayıp yarışı 2. sırada tamamladı. Ve 155 podyum ile Schumacher’in en çok podyum kazanan yarışçı rekoruna yetişti.

en çok podyum hamilton

Leclerc Ferrari’yi Taşımaya Devam Ediyor

Yarış öncesi podyum zorlamamız bile çok zor ifadelerini kullanan genç pilot, elinden gelenin fazlasını yaparak 8.sıradan başladığı yarışı 4.sırada bitirdi. Bir ara iki tur üst üste en hızlı turu atan Leclerc, bir süre de yarışı, Hamilton’ın önünde, 3.sırada takip etmişti. Bu başarısını 34 tur boyunca idare ettiği sert lastiklerine borçlu olan Leclerc yarışı tek pit-stop ile bitirdi.

Takım arkadaşı Leclerc kadar iyi bir sonuç alamayan 4 kez dünya şampiyonu Vettel sıralama turlarında q2’de elenmiş ve aracın maksimum performansı bu demişti. 11.sıradan yarışa başlayan tecrübeli pilot start anında kendi kendine spin attı ve son sıraya düştü buna rağmen yarışa devam eden Vettel, yarışı 12.sırada bitirdi.

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Racing Point Cephesinde Sular Durulmuyor

Perez’in negatif çıkan Covid-19 testinin yeniden pozitife dönmesi sonucu bugün Hulkenberg pistteydi. Sıralama turlarıda Mercedesler’in arkasında 3.sırayı almak kendisine şok olmuştu. Ancak Hulkenberg, yarış esnasında, kendi deyimiyle, biraz ham kaldı ve yarışı 7.sırada bitirdi.

Bir diğer Pembe Panter olan Lance Stroll da etliye sütlüye karışmadan 6. başladığı yarışı 6. sırada tamamladı.

Birkaç haftadır fren kanalları için sürekli olarak Renault’tan protesto yiyen Racing Point, 15 puan ve $400.000 para cezası aldı. Racing Point ceza almaması gerektiğini savunurken diğer takımlarsa bu cezayı az buldular.

Yarışın bu haftaki öne çıkan ayrıntıları bu şekildeydi. Geri kalan yarışçılardansa;

Daniel Ricciardo yarışa 5.sıradan başlamıştı. Podyum hedefi olan başarılı yarışçı attığı spin neticesinde yarışı 14.sırada puansız bitirmek zorunda kaldı.

Sainz kötü bir sıralama turu geçirmişti. Yarış esnasında bir de çok kötü bir pit stop geçirerek yarıştan puansız ayrılan bir diğer isim oldu.

Yarıştan puanla ayrılan diğer isimler de sırasıyla;  Ocon, Norris ve Kvyat oldu.

f1 70. yıl gp

Son dakika F1 gelişmeleri için bizi takip etmeye devam edin.

2. El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here