Emilia Romagna GP Sprint Yarışı: Zafer Verstappen’in!

0
934

Emilia Romagna GP öncesi yapılan son seans olan Sprint yarışında zafer geçen yılın Dünya Şampiyonu Max Verstappen’in oldu. Charles Leclerc ikincilik ile yetinmek zorunda kalırken takım arkadaşı Carlos Sainz, 4. sıraya kadar tırmanarak hasarı azaltmayı başardı.

Start

Formasyon turu başlarken 5. cepte bulunan çifte Dünya Şampiyonu Fernando Alonso aracını kaldıramadı. Ancak sorun çabuk çözüldü ve son araç olan Alexander Albon’un #23 numaralı Williams’ına geçilmeden hareket ettiği için bir sorun olmadı ve yerinden start alabildi.

Ön çizgideki iki pilotta iyi start aldı ancak daha iyi reaksiyon veren Scuderia Ferrari’nin Monaco’lu pilotu Charles Leclerc, liderliği Max Verstappen’den almayı başardı.

https://twitter.com/F1/status/1517907903730049025?s=20&t=dfpkrp4QzBMoE0WT8_YC4A

Red Bull’un öteki pilotu Sergio Perez de iyi bir start aldı ve sıra kazanmayı başardı. Haas’ın Danimarkalı pilotu Kevin Magnussen, M (Orta Hamur) lastiklerine rağmen iyi bir start alarak (M lastik, S lastiğe göre daha az yol tutuşa sahip olduğundan startta dezavantajlıdır) Lando Norris’in yanına kadar gelmeyi başardı. İkili hafifçe temas etti ancak bir sorun olmadı. Arkada Mercedes pilotları başarılı start alamayan isimler oldular. Genç İngiliz George Russell 1 sıra kaybederken 7 kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton 2 sıra kaybetti. Yuki Tsunoda 3, Esteban Ocon 3, Sergio Perez 2 sıra kazanmayı başardı.

https://twitter.com/F1/status/1517948263122583552?s=20&t=dfpkrp4QzBMoE0WT8_YC4A

İlk turun sonuna gelirken sarı bayraklar çıktı ve Alfa Romeo’nun Çinli çaylak pilotu Guanyu Zhou bariyerlerde görüntülendi. Hemen sonra yarış kontrol Safety Car’ı piste sürdü. Daha sonra kazanın sebebinin Pierre Gasly ile yaşadığı temas olduğu anlaşıldı. Zhou yarış dışı kalırken, Fransız Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly’nin sağ ön lastiği patladı ve ön kanadı kırıldı. Pite gelen pilot yeni birer set lastik ve ön kanat takarak son sıradan yarışa geri döndü. Emilia Romagna GP Sprint yarışı güvenlik aracı periyodunda grid;

Pozisyon Pilot Lastik
1 Charles Leclerc S
2 Max Verstappen S
3 Lando Norris S
4 Kevin Magnussen M
5 Sergio Perez S
6 Daniel Ricciardo S
7 Fernando Alonso S
8 Carlos Sainz S
9 Sebastian Vettel S
10 Valtteri Bottas S
11 Mick Schumacher M
12 George Russell S
13 Yuki Tsunoda S
14 Lance Stroll S
15 Lewis Hamilton S
16 Esteban Ocon S
17 Nicolas Latifi M
18 Alexander Albon S
19 Pierre Gasly S
DNF Guanyu Zhou

Safety Car Sonrası

4. turda güvenlik aracı içeri girdi ve Charles Leclerc yarışı tekrar başlattı. Doğru bir zamanlama ile Verstappen’e yem olmamayı başardı. Start sonrası Alonso yalpalayınca Sainz ona yetişti ve atak yapmaya çalıştı ancak idolü onun işini hiç kolaylaştırmadı. Bu sırada Kevin Magnussen’e düzlükte zigzag yapması sebebiyle Siyah-Beyaz diyagonal bayrak sallandı (Uyarı ve kınama anlamına gelir). Muhtemelen diğer pilotlardan daha sert bir hamura sahip olduğundan lastik ısıtmaya çalışıyordu ancak Sergio Perez’i engellemişti.

Fernando Alonso’yu geçmeye çalışan Carlos Sainz – Emilia Romagna GP Sprint Yarışı

7. tura girdiğimizde Carlos Sainz, Fernando Alonso’ya atak yapmayı başardı. Tamburello şikanında yaptığı atak sonrası 7. sıraya yükseldi.

Geriden start alan Sergio Perez, 8. turda Kevin Magnussen’i geçti ve 4. sıraya yükseldi.

10. tura geldiğimizde pist üzerinde bir Magnussen, Ricciardo, Sainz DRS treni oluştu. Carlos Sainz, hasarı azaltmak için bir an önce yükselmek istiyordu ve önünde McLaren pilotu Daniel Riccardo vardı. Ancak işi hiç kolay değildi çünkü Daniel Ricciardo’nun önünde Kevin Magnussen vardı ve bu ona DRS şansı veriyordu. 11. turda Ricciardo, Magnussen’i geçti. Bir sonraki turda da Sainz geçti ve Ricciardo’nun arkasına takıldı. 14. turda da Ricciardo’yu geçmeyi başardı ve 4.4 saniye farkla Norris’in arkasına takıldı.

16. turda efsanenin oğlu Mick Schumacher, 4 kez Dünya Şampiyonu Vettel’i geçti ve 10. sıraya yükseldi. 16. turda ayrıca Valtteri Bottas, Fernando Alonso’yu geçti.

Bitime 5 tur kala Max Verstappen, Charles Leclerc ile farkı kapamayı başardı ve DR mesafesine girdi. Bu sırada telsizden Max Verstappen’in yarış mühendisi Gianpiero Lambiase, öndeki Charles Leclerc’in sağ ön lastiğinde ciddi ufalanma sorunu başladığı bilgisini verdi.

19. turda George Russell, Sebastian Vettel’i geçerek 11. sıraya yükseldi.

https://twitter.com/F1/status/1517929042820874243?s=20&t=dfpkrp4QzBMoE0WT8_YC4A

20. tura girerken Max Verstappen, Charles Leclerc’i geçmeyi başardı ve 1.5 tur kala liderliğe oturdu. Charles Leclerc, lastikleri sorunlu olması ve tek bir DRS hakkı kalması sebebiyle atak denemedi ve 20 turunu lider götürdüğü Sprint yarışını ikinci sırada bitirdi. Böylece Emilia Romagna GP Sprint yarışını kazanan isim Max Verstappen oldu. Charles Leclerc ve Sergio Perez, podyumu tamamlayan diğer isimler oldular.

Pozisyon Pilot Puan
1 Max Verstappen 8
2 Charles Leclerc 7
3 Sergio Perez 6
4 Carlos Sainz 5
5 Lando Norris 4
6 Daniel Ricciardo 3
7 Valtteri Bottas 2
8 Kevin Magnussen 1
9 Fernando Alonso 0
10 Mick Schumacher 0
11 George Russell 0
12 Yuki Tsunoda 0
13 Sebastian Vettel 0
14 Lewis Hamilton 0
15 Lance Stroll 0
16 Esteban Ocon 0
17 Pierre Gasly 0
18 Alexander Albon 0
19 Nicolas Latifi 0
DNF Guanyu Zhou 0

Emilia Romagna Grand Prix, 16.00’da başlayacak.

Emilia Romagna GP Bilgilendirme Yazısı

Emilia Romagna GP: Pole Verstappen’in, Sainz Kaza Yaptı!

Formula 1 Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here