F1 Russian GP tamamlandı, Sochi’de kırmızı ışıklar söner sönmez cümbüş başladı. Daha ilk turun ikinci virajında 2 pilot yarışa veda etti. Bottas, Russian GP ’deki 2.galibiyetini alırken, Verstappen Mercedesleri birbirinden ayırmayı başararak finişi ikinci sırada gören pilot olmayı başardı ve günün sürücüsü unvanını kaptı. Lewis Hamilton ise 91.galibiyetini bugün de alamadı ancak tüm aksiliklere rağmen podyumda yer almayı başardı.

Russian GP Hamilton’a Kabus Oldu

Monza’da pit yolu açılmadan pite çağrılan Hamilton, dur kalk cezası alarak ciddi bir sıra kaybı yaşamıştı. Bugün de benzer bir durum oldu. Hamilton, yarış başlamadan hemen önce pistin farklı bir yerinde dur kalk provası yaptığı için 5’er saniyeden iki ceza alarak yarışa 10 saniye geriden başlamış oldu. İddialara göre Hamilton, farklı bir yerde prova yapıp yapamayacağını telsizden pit duvarına sormuştu ve pit duvarı ona yapabileceği yönünde bir cevap verdi bunun sonucundaysa Hamilton, toplamda 10 saniye ceza aldı. Yarış sonu açıklamalarında, “Bunu konuşmamız şu an hiçbir şeyi değiştirmeyecek o yüzden konuşmaya gerek yok, Bottas’ı tebrik ederim.” demecini verdi.

Ayrıca F1 komiserler kurulunun kendisini bu şekilde durdurmaya çalıştığını iddia eden Hamilton; “Kimseyi tehlikeye atmadım, bunu yıllardır milyonlarca yolda yaptım ve hiç sorgulanmadım. Ama olan bu.” dedi ve ekledi “Daha önce hiç kimsenin bu kadar saçma bir şey için beş saniyelik iki ceza almadığından oldukça eminim.”.

Bu arada şunu da eklemeden geçmeyelim, Hamilton son 12 aylık periyotta sıralama turlarında ve yarışlarda 10.cezasını almış oldu. Eğer iki ceza puanı daha alırsa bir yarıştan men edilebilir.

Bottas: Bu da Beni Eleştirenlere Gelsin!

Sıralama turlarını 3.tamamlayan Valtteri Bottas ise Hamilton’un hava koridorunu kullanarak start anında Verstappen’i geride bırakıp ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Ardından Hamilton 10 saniyelik cezasını çekmek için pite geldiğinde liderlik koltuğuna oturan Bottas, Mercedes’in bu sezondaki 8. kendisinin de 2.galibiyetini aldı. Yarış sonunda galibiyeti kendisini eleştirenlere armağan etmeyi de ihmal etmedi.

Günün Adamı Max Verstappen

Sıralama turlarında harika bir tur atan Verstappen; Bottas’tan daha iyi bir süre alarak çok uzun zaman sonra yarışa ilk çizgiden başlama hakkı kazandı. Sıralama turlarında attığı o tur için, “Bunu pek sık söyleyemiyorum ama galiba attığım en iyi turlardan birisiydi” yorumunu yapan genç pilot, ikinci virajda sol çizgiyi kaçırınca kurallar gereği piste giriş için dışardan dolanması gerekti bu da ona çok ciddi olmasa da bir miktar süre kaybettirdi. Piste Ricciardo’nun arkasında 4.dönen Verstappen kısa sürede sivil hayatta çok yakın arkadaşı olan Ricciardo’yu geride bırakmayı başarsa da; Bottas’a yarış sonuna kadar yetişemedi. Hamilton’ın cezası sayesinde bir sıra kazanan Max Verstappen 2.başladığı yarışı 2.bitirmeyi başardı. Yarış sonu açıklamalarında “İki Mercedes’in arasına girmek iyi bir başarıydı, mutluyuz” ifadelerini kullandı.

russian gp max verstappen

Bir diğer RedBull pilotu olan Albon ise sıralama turlarını 10.tamamlamasına rağmen yarış günü vites kutusu değiştirdiği için 5 sıra ceza aldı ve yarışa 15.sıradan başladı. Ancak buna rağmen istikrarlı bir sürüş gerçekleştiren Albon yarışı 10.sırada tamamlayarak puan barajında kalmayı başardı.

Pembe Panterler Bir Kişi Eksik

Startın ardından henüz 2.virajda Leclerc’in arkadan hafif teması sonucu bariyerlere çarpan Stroll yarışa çok erken havlu atmak zorunda kaldı. Yarış komitesi Leclerc’in temasında herhangi bir kusur bulmadığı için Leclerc yarışına ceza almadan devam etti.

Bir başka Pembe Panter olan Sergio Perez ise 4.sırada başladığı yarışı 4.sırada bitirmeyi başardı. Gelecek yıl adı Alfa Romeo olarak değişecek olan Racing Point’ten ayrılması kesinleşen başarılı pilot henüz bir takımla anlaşabilmiş değil.

Cheers Ricciardo!

Yarışa 5.sıradan başlayan Daniel Ricciardo yarışı 5.sırada ve 7.sırada başlayan Ocon da 7.sırada bitirmeyi başardı. Yarışın orta bölümünde takım arkadaşı Ocon’un arkasında olan Ricciardo, kenardan gelen direktörler doğrultusunda ön grubu zorlamak amaçlı Ocon’un önüne geçirildi ancak geçerken ikinci virajın solundan geçmediği için 5 saniye ceza alan Ricciardo bu cezaya rağmen sıra kaybetmedi.

McLaren Rusya’dan Elleri Boş Dönüyor

İlk turda bariyerlere çarpan Carlos Sainz yarışa ilk havlu atan pilot olurken takım arkadaşı Lando Norris de ilk turun ikinci virajında ciddi bir momentum kaybıyla geride kaldı. Ardından Stroll’un yola savrulan parçalarının üzerinden geçmek zorunda kalan genç pilot hem süre kaybetti hem de erken pit yapmak zorunda kaldı ve finişi 15.sıradan gördü.

Ferrari’de Durum Biraz Daha İyi

Sıralama turlarında yaptığı kaza ile Leclerc’in de performansı etkileyen Vettel yarışa 14.sıradan başladı. Önündeki iki pilotun yarış dışı kalmasına rağmen stabil bir performans gösteren Vettel yarışı ancak 13.sıradan tamamlayabildi.

Charles Leclerc ise yapabileceğinin en iyisini yaptı, üst düzey bir performans gösteren genç pilot geçen yıl pole pozisyondan başladığı Sochi’de bu kez yarışa 10.sıradan başladı. Bir ara 3.sıraya kadar yükselen Monacolu, 6.olmayı başardı.

russian gpSıralamanın devamı da aşağıdaki gibi oldu.

russian gp sıralama

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here