Otomotiv Devi Hyundai Türkiye’deki Üretimi Artırıyor

3
29246
Hyundai Assan

Hyundai Assan i10’dan sonra yeni modellerin üretimine de başlıyor.

Ülkemizde çok sevilen Güney Koreli marka Hyundai ülkemizde gerçekleştirdiği üretim faaliyetlerini artırıyor. Markanın en küçüğü yeni i10’dan sonra şimdi de yenilenen i20’nin üretimine başlandı. 2021 yılının şubat ayında i20’nin spor versiyonu olan i20 Nline’ın üretimine, daha sonra da yeni B-SUV modelin üretimine başlanacak.

Hyundai’nin ilk denizaşırı üretim merkezi olma niteliği taşıyan Hyundai Assan fabrikası markanın A ve B segmenti otomobillerinin üssü konumunda. 2019 Aralık ayında ülkemizde üretilen i10’dan sonra geçtiğimiz ay i20’nin üretimine de başlanmıştı. i20 N ve i20 N-Line modellerinin üretimi de Assan’da yapılacak, otomobiller 2021’de banttan inecek.

Ülkemize yaptığı yatırımı artırma kararı alan Hyundai, i20 platformunun üzerinde geliştireceği yeni B-SUV modelini de İzmit’te üretecek. Güney Koreli üretici i10 için 70 milyon Euro, i20 hatcback için 80 milyon Euro, i20 N ve N-Line için 20 milyon Euro yatırım yapacak. Markanın yeni B-SUV modeli için yapacağı yatırım ise 70 milyon Euro. Tüm modelleri bir araya getirdiğimizde yatırımın boyutu 240 milyon Euro’yu bulacak.

Hyundai i20N
i20N

B-SUV modelinin üretiminin 2021 Mart’ta başlayacağını belirten Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, i20’de olduğu gibi B-SUV için de hibrit versiyonu sunacaklarını açıkladı. Yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta yapılan WRC’de yarışan i20’nin altyapı ve gövdesini de Türkiye’de ürettiklerini belirten Oh açıklamalarına şöyle devam etti.

“WRC’de kazanılan deneyimle hazırlanacak olan i20 N ve N Line’ın yine Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilecek olması bizleri gururlandırıyor. Yaklaşık 20 milyon euro civarındaki yatırımla i20’nin yüksek performanslı modeli olan i20 N ve sportif donanımlı i20 N Line’ın de üretimini biz yapıp tüm dünyaya ihraç edeceğiz. Yeni i20 N, şu ana kadar Türkiye’de üretilen en güçlü otomobil olacak”

Yeni Modeller Yolda

HYUNDAI Assan Genel Müdürü Murat Berkel

Yeni i20’nin satışına Ekim ayında başlayacaklarını belirten HYUNDAI Assan Genel Müdürü Murat Berkel markanın hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ekimden itibaren 2021 yılına kadar 5 bin adet i20 satmayı planladıklarını belirten Berkel, yıl sonundaki toplam satış hedefinin ise 28 bin adetin üzerinde olduğunu söyledi. Açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Yeni Tucson ve B-SUV’un satışına 2021’nin ilk çeyreğinde başlayacağız. Elektrikli Kona ise 2021’nin ikinci çeyreğinde gelecek”

2. El Hyundai İlanları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here