2021 Nissan Ariya Tanıtımı Yapıldı

4
3863
2021-nissan-ariya (2)

Nissan, Tesla Model Y’ye rakip olarak dizayn ettiği elektrikli SUV aracı Ariya tanıtımını online olarak gerçekleştirdi. 2019 yılında Tokyo Otomobil Fuarı‘nda konsept olarak ortaya çıkan Ariya, performansıyla dikkat çekiyor.

Nissan Ariya Teknik Özellikleri

Nissan Ariya-1

Yeni Nissan Ariya, dört farklı versiyon ile satışa çıkacak. En üst versiyonda tek şarjla 480 kilometreye ulaşan olan Ariya, giriş seviye modelde ise menzil 360 kilometre oluyor. 100 kilometreye 5 saniyede ulaşan yeni Ariya performansıyla her anlamda çekici.

Nissan Ariya’nın 218 beygir gücündeki tek motorlu giriş seviye modeli 159 km/s azami hız yapabiliyor. Çift motorlu AWD versiyona geçiş yapıldığında ise 394 beygire yükseliyor. Yeni Nissan Ariya’ın çift motorlu seviyesi saatte 200 kilometre hız yapabiliyor.

Tasarım

Nissan Ariya - iç

Aracın iç mekan tasarımında 12 inçlik iki adet dokunmatik ekran dikkat çekiyor. Bu ekranlardan biri bilgi-eğlence sistemi olarak ortada, diğeri ise gösterge paneli olarak direksiyonun arkasında yer alıyor.

Ariya’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi de otomatik pilot yazılımı olan ProPilot ASSIST 2.0 destekli olması. Araç bu sayede tıpkı Tesla modellerinde olduğu gibi direksiyonu kullanmadan otonom şekilde yol alabiliyor. Ariya bunun yanında kablosuz güncelleme desteğine de sahip.

Satış Fiyatı

2021 yılının ortalarında Japonya’da satışa çıkacak olan elektrikli SUV modeli 40 bin dolardan başlayan fiyatlara bayilerde yerini alacak. Satışa sunulduktan kısa zaman sonra ABD ve Avrupa pazarına çıkacak olan Nissan Ariya elektrikli SUV modelinin ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.

2.el Nissan ilanlarını incelemeden geçme

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here