Yeni Nissan Qashqai İç Mekanından Görseller Ortaya Çıktı

0
1353
nissan qashqai interior

Nissan, en çok satan modeli olan Qashqai’nin yeni model lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Otomobilin önümüzdeki yılın başında ise piyasaya sunması bekleniyor. Markanın crossoverların “öncü” modeli olarak tanımladığı Qashqai’nin ilk iki nesli, beş milyon adetlik satış başarısına sahip. Üçüncü nesil olan yeni Nissan Qashqai ise herkesi heyecanlandırıyor.

 

Birleşik Krallık’ta üretilecek olan yeni Nissan Qashqai, tamamen yenilenen bir platformu temel alacak. Bu modelde ise dizel motor seçeneğii düşünülmüyor. Ülkemizde 1.5 dCi modeli ile oldukça iyi satış rakamlarına ulaşan Nissan, bu konuda farklı bir hamle yapacak mı merak konusu.

Son zamanlarda araçta yeni ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Nissan’a göre araç iç tasarım ve teknolojileriyle sınıfının lideri olacak. Dış boyutları da büyüyen yeni Qashqai, yolcu iniş-binişlerini kolaylaştırmış, omuz üstü mesafe ve arka diz mesafesini iyileştirmiş görünüyor. Bagaj artık 500 litreden fazla bir alan ve daha kolay yüklenebilme imkanı sunuyor. Ayağınızı tamponun altında gezdirerek bagaj kapağı da açılabiliyor.

Aracın içindeki önemli değişikliklerden biri ise vites topuzu diyebiliriz. Nissan, geleneksel tarzdaki vites kolundan kurtulmak yerine küçültüp daha şık hale getirmeyi hedeflemiş.

Yeni Nissan Qashqai Teknolojisiyle Oldukça İddialı

Araç standart olarak Apple CarPlay destekli 9.0 inç ve yüksek çözünürlüklü bir dokunmatik ekran ile gelecek. Bu ekran ve sunduğu uygulamalar ise Nissan’a göre oldukça çeşitli. Ayrıca en üst paketler ile bu ekran 12,3 inç olarak da satın alınabiliyor. Ayrıca bu ekranların yanında 10,8 inç boyutunda bir dijital kadran kullanılmış.

Bose ses sistemleri de aracın dikkat çeken detayları arasında diyebiliriz. Bunun yanında, 15W hızlı şarj destekli bir kablosuz şarj ünitesi ve USB Tip A ve Tip C bağlantı noktaları da sunulmuş.

İkinci seviye yarı otonom şerit tutma yardımını da içeren Nissan’ın ProPilot sürücü destek teknolojisi, orta seviye donanımlardan itibaren standart olacak. Ayrıca Qashqai yeni nesilde ufak premium dokunuşları da beraberinde getiriyor.  Dokunmatik ekranla kontrol edilebilen masaj koltukları, ortam aydınlatması ve yüksek kaliteli döşeme seçenekleri bu dokunuşlar arasında. Ayrıca görsellerde kapitone işlemeli Nappa derileri de görebiliyoruz.

 

İkinci El Qashqai İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here