Opel Yenilediği Logosu ile Karşımızda

2
5140
Opel logosu

Opel logosu, 1963 yılından bu yana kullanıldığı haliyle, aklımıza şimşek ve tekerlek figürleriyle kazındı. Zaman zaman logosunda güncellemeler yapan Opel, yenilediği logosunu bu kez Mokka tanıtımında karşımıza çıkardı.

Opel Logosuna Zarif Bir Dokunuş

Mokka ile kullanımına başlanan yeni logo, zamanla tüm modellerin üzerinde yerini alacak. Logoda dış çemberin inceltilerek logonun daha zarif bir görünüm kazanması sağlandı. Opel’in Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Adams yeni opel logosu ile ilgili açıklaması ise şöyle:

”Logonun dış çemberi daha ince, daha zarif, daha kibar ve daha belirgin. Bu detaylar markamızın logosunu daha da vurgular nitelikte. tüm detaylar oldukça keskin. ‘Opel’ yazısı, bir mücevher parçasındaki ince bir gravür gibi çemberin alt kısmına entegre edildi. Bu, safkan Alman bakış açısını ve titizliğini gözler önüne seriyor. Yenilenen şimşekli Opel marka logosunu otomobilin ön tarafında bulunan Vizor’e entegre ettik ve model ismini otomobilin arka tarafında tam anlamıyla ortalayarak konumlandırdık.”

2.el Opel ilanlarımıza bakmadan geçmeyin

Opel Logosu Tarihi ve Anlamı

Alman otomobil üreticisi, 1963 yılından bu yana, tüm Opel modellerini, marka logosu olan tekerlek içindeki şimşek ile süsledi. Logoda yer alan şimşek hızı, tekerlek ise güveni temsil ediyor.

Milenyumla birlikte bir Opel logosu modernleşerek şimşeğini üç boyutlu bir görünüm kavuşturdu. Şirket ve ürün logosu tasarım olarak birbirine daha da yaklaştı. 2016 yılından itibaren, Opel modellerini daha belirgin bir krom logo süslemeye başladı. Resmi şirket logosu 2017 yazında modern ve düz bir formda tasarlandı.

İnsanlar, Ünlü Araba Markalarının Logolarını Ne Kadar Hatırlıyorlar?

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here