Nissan Note Play Gear Tokyo Auto Salon’un Gözdesi

0
1446

Tokyo Auto Salon’un Gözdesi: Nissan Note Play Gear

COVID-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen Tokyo Auto Salon 2021’e damga vuran araçlardan birisi de Nissan Note Play Gear konsepti oldu. Aralık ayında tanıtılan Note e-Power temelli bu yeni konsept tasarımındaki inceliklerle öne çıkmayı başarıyor.

Nissan’ın Yeni Konsepti Nissan Note Play Gear

Temeli Aralık ayında tanıtılan Note e-Power’a dayanan bu konseptte temel özellikler arasında en belirgin olan sportif bir aerodinamik kit. Bu aerodinamik kitin içerisinde spoyler, yan etekler ve difüzör dikkat çekici detaylara sahip. 17 inç çelik alaşımlı jantlar ve pratik bir ek tavan kutusu da mevcut.

Dış tasarım, sadece aerodinamik kitinde değil, aynı zamanda tekerlekler, alt kapı panelleri, ön fasya, kaput, yan aynalar, tavan çizgisi ve arka fasya üzerinde bulunan mat gri ve pembe altın vurgulara sahip. Aynı zamanda model yazısı da bu renkle uyumlu bir şekilde yapılmıştır.

Motor olarak konsept, otomobil üreticisinin bir AWD kurulumu sağlayan iki elektrik motoruna sahip e-Power elektrikli güç ünitesini kullanıyor. Bu arada, 1,2 litrelik doğal emisyonlu üç silindirli motor, bataryayı yeniden şarj eden bir menzil genişletici olarak çalışıyor. Aynı zamanda rejeneratif frenleme, enerji geri kazanımı ve depolaması için kullanılabilir.

Note Play Gear Konsepti Üretilecek Mi?

Şu anda, Nissan’ın gerçekten ileri gidip tamamen yeni Note e-Power için bu tür bir özelleştirme sunup sunmayacağı belirsiz. Ancak bunun bir tasarım alıştırması olup olmadığı da belirsiz. Muhtemelen Nissan firması biraz nabız yokluyor. Tercih olarak birçok insanın, görünüşü nedeniyle Play Gear konseptini tercih edebileceğini söyleyebiliriz. Çünkü Note e-Power’a oranla daha sportif ve fütüristik bir görüntü sunuyor.

Nissan Karavan

Nissan’ın Tokyo Auto Salon’da öne çıkan bir diğer tasarımı ise Nissan Caravan NV350’ye uguladıkları Office Pod konsepti. Dışarı dağoru çıkabilen ve küçük bir ofis bölmesine dönüşebilen eklentisiyle adeta gelecekten gelmiş gibi duruyor. Dalgalı ve siyah dış cephesi üzerindeki beyaz kapısı da, açıldığında ofis bölmesine dönüşen kısmıyla gayet uyum içerisinde görünüyor. Ayrıca tavan üzerinde bulunan şezlong ve şemsiye de açık havada keyif yapmak isteyenler için ideal gibi. Sizler bu yeni konseptler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Nissan Karavan

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here