Maserati’nin yeni SUV Modeli ‘Grecale’ Tanıtıldı!

0
1765
Maserati Grecale

Maserati Grecale tanıtımı heyecanla bekleniyordu. Modelin Dünya Prömiyeri online bir toplantı ile gerçekleşti. Grecale’nin 2022’nin ilk yarısında Avrupa’da satışa çıkması planlanıyor.

Grecale, adını birçok Maserati modeli gibi rüzgardan aldı. Model, yolculuğu benzersiz bir deneyime dönüştürmek için tasarlandı. Aynı zamanda konfor ve güvenlikten ödün vermeden arazi özelliklerini sürüş keyfiyle birleştirmek için tasarlanmış gibi görünüyor. Grecale, V6 benzinli motor, hibrit ve Maserati tarihinin ilk %100 elektrikli otomobili olarak bir yıl içinde yollara çıkacak. Ayrıca ‘Grecale Folgore’ olmak üzere üç farklı güç aktarma sistemiyle alıcılarını bekliyor olacak.

Maserati Grecale Üç Farklı Versiyon ile Geliyor

Grecale tanıtım anında ”GT”, ”Modena” ve ”Trofeo” olmak üzere üç farklı versiyonda sunuldu. Şimdi bu versiyonlara bir göz atalım.

  • Maserati Grecale GT

Grecale GT

Bu versiyon, dört silindirli 300 beygir gücünde hibrit bir sürüm olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca 48V hibrit desteğine sahip ünite, bu versiyonda 300 PS güç üretiyor. Aynı zamanda azami tork 450 Nm. GT versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi 5.6 saniyedir. Ve azami hızı 240 km/s olarak tanıtıldı. Bu versiyonun 63.500 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa çıkacağı biliniyor.

  • Maserati Grecale Modena

Grecale Modena

Bir diğer versiyon ise Modena. Modena, 4846 mm dış uzunluğa, 1670 mm yüksekliğe, 2163 mm genişliğe (yan aynalar dahil) sahip. Ayrıca 2901 mm aks mesafesine ve 1948 arka iz genişliği ile piyasade yer alıyor.

Bu versiyon dört silindirli 330 beygirlik yarı hibrit sisteme sahip. Aynı zamanda doğa tutkunlarının vazgeçilmezi olacak. Modena’da GT versiyonu gibi 48V hibrit desteğine sahip. Fakat Modena GT’den farklı olarak 330 PS güç üretiyor. Yine GT versiyon ile benzer bir özellik daha karşımıza çıkıyor. Yani her iki versiyonda da azami tork 450 Nm. Modena’nın 0-100 km/s hızlanma süresi 5.3 saniyedir. Azami hızı ise 240 km/s’dir. Modena kısa bir süre için çevrimiçi rezervasyon ile 77.400 dolardan satışa çıkacak.

  • Maserati Grecale Trofeo

Grecale Trofeo

Son versiyon ise Trofeo. Bu versiyon 530 beygir gücünde ve 3.0 litre çift turbo V6 motora sahip. Aynı zamanda güç ve adrenalin meraklılarını şimdiden heyecanlandırdı bile. Trofeo, 530 PS güç üretiyor. Aynı zamanda 620 Nm azami tork sunmaktadır. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi 3.8 saniyedir. Azami hızı ise diğer versiyonlardan farklı olarak 285 km/s’dir. Trofeo’nun satış fiyatı henüz belli değil.

Grecale’de, sürüş keyfini en üst seviyeye çıkarmak için beş farklı sürüş modu bulunuyor. Bunlar Comfort, GT, Sport, Corsa (sadece Trofeo’da sunuluyor) ve Off-Road.

Maserati Grecale Tasarımı

Maserati Grecale

Grecale’nin iç mekanı teknoloji açısından da etkileyici. Dijital ekran ve dokunmatik yüzey aracılığıyla eşsiz bir deneyim sunuyor. Geleneksel gösterge paneli haricinde 12,3 inçlik ekran yer alıyor. Ayrıca bu Maserati’de kullanılan en büyük ekran olma özelliği taşıyor. Kabininde, yeni bir dijital saat ve kontrol paneline sahip 8,8 inçlik bir ekran bulunuyor. Bu da hem görsel hem işlevsel açıdan yeni bir deneyim sunmaktadır. Maserati arka koltukta oturan yolcuları da düşünmüş. Ve onlar için arkada üçüncü bir ekran bulunuyor. Ayrıca Maserati, ekstra bir ücret karşılığında head-up display ve 21 hoparlörlü 1000 watt ses sistemini özellikleri arasına ekleyebiliyor.

Araç içi deneyim, son teknoloji bir bilgi-eğlence sistemi ve Maserati Connect tarafından desteklenmektedir. Bu sayede Grecale, bağlantılı araç teknolojisi ile müşteri tecrübelerini en üst seviyelere çıkarıyor. ”Maserati Connect Programı” ile Grecale, kullanıcılarının araçlarının durumunu izlemelerine olanak tanıyan gelişmiş bağlantı çözümleri sunuyor. Ayrıca servis zamanı geldiğinde gerekli bildirimler yapıyor. Bu da kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Ayrıca Maserati Connect acil durum ve hırsızlık durumlarında yardımcı olarak güvenliği artırıyor. Aynı zamanda Connect Uygulaması üzerinden akıllı telefon, akıllı saat veya sanal kişisel asistanlar aracılığıyla dilediği zaman Maserati’si ile iletişim kurabiliyor.

 

Sıfır km Araç Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here