Kia Sonet SUV Hindistan’da Üretildi ve Tanıtıldı

1
1930
yeni kia sonet suv

 Kia Sonet SUV tanıtıldı. Seltos’tan sonra Hindistan’dan dünya pazarına açılan ilk SUV olan Kia Sonet, SUV segmentine de yeni bir soluk getirerek “GT Line” modelini sunuyor.

İlk kez bu yılın başlarında Hindistan’daki Delhi Otomotiv Fuarında görücüye çıkan Sonet. Yine bu yılın sonlarına doğru Hindistan’da satışa çıkacak ve zamanla diğer ülkelere doğru yayılacak. Pazarda Seltos’un bir tık altındaki kitleye hitap etmesi için üretilen Kia Sonet’in yeni birçok teknolojik özelliğiyse geçtiğimiz Cuma günü tanıtıldı.

Kia Sonet Dış Tasarım

Dışarıdan bakıldığında sıkıştırılmış bir Seltos’a benzeye yeni Kia Sonet, bir SUV olmasına rağmen oldukça sportif görünüyor. Söylenenlere göre Sonet, tek renk olarak 8, çift renk olarak 3 farklı renk seçeneği sunuyor.

kia sonet suv

Kia Sonet İç Tasarım

İçeride bizi yüksek tavan ve geniş bir hareket alanı karşılıyor tıpkı birçok SUV’da olduğu gibi. Ön panelin tam ortasındaysa 10,25 inç (26,03 cm)’lik HD bir dokunmatik ekranla karşılıyoruz. Sürücü koltuğuna ve ön yolcu koltuğuna eklenmiş havalandırma özelliğinin yanında Sonet’e, virüsten korunmak maksatlı akıllı saf hava temizleyici adında bir teknoloji daha eklenmiş. Ambiyans olarak Led ortam aydınlatması kullanmayı tercih eden Kia, bir de üstüne 7 hoparlörlü Bose Premium ses sistemi eklemiş. UVO Connect ve Smart Key adı verilen teknolojiler sayesinde de, hem otomatik hem de manuel şanzımanlar için, uzaktan motor çalıştırma özelliği eklenmiş. Böylece anahtarsız araç çalıştırma modası takip edilmiş. Son olarak akıllı telefonlar için soğutma ve kablosuz şarj paneli eklenen Kia Sonet’in otomatik versiyonuna çoklu sürüş modları eklenmiş.

kia sonet iç

Performans

Sonet 5 farklı şanzıman seçeneğiyle birlikte geliyor; 5 ve 6 ileri manuel şanzımanlar, sezgisel geçişlere sahip 7 ileri DCT, 6 ileri otomatik ve Kia’nın devrim niteliğindeki yeni altı ileri Smartstream akıllı manuel şanzımanı. Motor kısmına baktığımızda 3 farklı seçenek bizleri karşılıyor; 1,2 litrelik 4 silindirli ve 1,0 litrelik 3 silindirli benzinli motorların yanında bir de 1,5 litrelik 4 silindirli dizel motor seçeneği mevcut.

SUV segmentinde çok güzel bir tercih olan bu yeni Kia, çok yüksek ihtimalle ABD pazarına giremeyecek. Ancak Türkiye ve Avrupa pazarına umarız olabildiğince çabuk girmeyi başarır.

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here