Kia EV6 Türkiye’de Satışta! İşte Elektrikli Modelin Detayları;

0
2830
Kia EV6, kırmızı renk, önden görünüm

Kia EV6 sonunda Türkiye’de satışa sunuldu. Uzun bir süredir listelere girmesi beklenen SUV model aynı zamanda “Yılın Otomobili” ödülünün de sahibi. Elektrikli araçların gün geçtikçe Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Bununla birlikte otomobil markaları da elektrikli modellerini Türkiye’ye getiriyorlar. Bu anlamda Koreli otomobil üreticisi de nihayet sevilen çevre dostu modelini Türkiye pazarı ile tanıştırdı.

Kia EV 6 Teknik Özellikler

Kia EV6, gri renk, önden görünüm

Koreli üretici yeni SUV modelinde 4×4 güç aktarımını kullanıyor. Bunu da çift elektrikli motoru sayesinde gerçekleşiyor. Ayrıca yüksek performanslı GT donanımı sayesinde 406 km menzili tek şarjla kat edebiliyor. GT-Line donanımı ise tam 506 km menzil vaat ediyor. Kia EV6 GT versiyonundaki motor tam 85 beygir gücünde ve 760 Nm tork üretiyor. Üstelik 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,5 saniye içerisinde ulaşıyor. Türkiye pazarına giren GT-Line versiyonunun bataryası ise 77 kWh enerji üretiyor. Ayrıca ikili elektrik motoru ile birlikte 32 beygir gücünde bir performans sergiliyor. Bunu ise 605 Nm tork üreterek yapıyor.

Ultra Hızlı Şarj Özelliğine Sahip Bir Elektrikli SUV

Kia EV6, gri renk, yandan görünüm

Halihazırda Koreli otomobil üreticisinin elektrikli araçlar için özel bir platformu mevcut. Hyundai E-GMP platformu olarak geçen bu yerde EV6 için de yeni özellikler geliştiriliyor. Ultra hızlı şarj özelliğine sahip olan EV6 4,5 dakikalık şarj ile 100 km mesafe gitmeyi vaat ediyor. Ayrıca yüzde 10’dan daha az doluluk oranı olan araç yüzde 80 doluluk oranında yalnızca 18 dakikada gelebiliyor. Bu sayede acelesi olan olmayan herkes için oldukça kullanışlı bir model olmuş oluyor.

Kia EV6 Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Çevre dostu otomobilin 2022 yılı içerisinde yaklaşık 120 adet satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca fiyatı da belli oldu. Çevre dostu elektrikli SUV 2 milyon 69 bin 900 TL değerinde olacak. Modelin vergisiz değeri ise 1 milyon 93 bin 414 TL.

Sıfır KM Kia Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here