HGS İhlali Sorgulaması Nereden Yapılır? HGS Ceza Ödeme Nasıl Yapılır?

1
56253
HGS ve OGS giseler

HGS ihlal sorgulaması ve HGS ceza ödeme işlemleri online ortamda yapılabilir. Aynı zamanda online ortamda HGS bakiyenizi öğrenebilir ve yükleme işlemi de yapabilirsiniz.

HGS İhlal Sorgulaması Nereden Yapılır? 

HGS bakiyesi olmadan, köprü ve otoyollardan geçiş yapan sürücülere ceza kesilmekte. Kesilen cezayı  E-Devlet sistemine veya PTT resmi sitesine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. E-Devlet sistemi ile ihlal sorgulaması yapmak için yapmanız gerekenler şu şekilde; Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bağlantısına tıklayın. Açılan kısımda PTT Genel Müdürlüğü menüsünde yer alan “Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” bağlantısı üzerinden ihlal sorgulaması gerçekleştirilebilir. PTT üzerinden sorgulama yapak için ise https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresine tıklayın. Ana sayfada yer alan “Geçiş İhlali Sorgula” butonuyla araç plaka numarası ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN HGS İHLALİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

PTT ÜZERİNDEN ARAÇ PLAKASI İLE HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

HGS Ceza Ödeme Nasıl Yapılır?

HGS ceza ödemi işlemi için HGS kartınıza bakiye yüklemeniz gerekmektedir. Bu işlemi bankaların internet şubeleri üzerinden veya PTT internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Üzerinden HGS Ödeme

PTT’den internet yolu ile HGS ödemesi için yapmanız gerekenler:  ePTTAVM sitesine girişinizi gerçekleştirdikten sonra ekranda açılan sayfada Araç plakası/vergi numarası/TC kimlik numarası/ pasaport numarası ya da HGS ürün numarası bilgilerinden birini girmeni gerekmektedir.  Daha sonra ‘’ Sorgula’’ yazısına tıklayın. Ekranda HGS bilgileriniz görüntülenecektir.  Ekranın en alt bölümünde HGS bakiye yüklemek için hazır tutarlar bulunur. Bu tutarlardan yüklemek istediğiniz bir tanesi seçin ve en alt bölümde bulunan ‘’Ödeme Yap’’ yazısına tıklayın. Açılan ekranda belirtilen yerlere Kredi kartı ya da banka kartı bilgilerinizi girin.  En son olarak ekranda en alt bölümde bulunan ‘’Yükle’’ yazısına tıklayın ve HGS ödeme işleminizi gerçekleştirin.

Banka Üzerinden HGS Ödeme

Banka yardımıyla  HGS yükleme ya da ödeme yapmak için ise HGS’nin alındığı banka ile işlem yapılmalısınız. Bu işlem için HGS alınan banka şubesine giderek HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapabilirsiniz. Veya HGS alınan bankanın internet şubesine giriş yaparak HGS ödeme ya da yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir diğer yol olarak ise HGS alınan bankanın mobil uygulaması üzerinden HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapılabilir. Bu işlemler için bankadaki nakit para hesabı ya da kredi kartı bilgileri kullanılabilir. Banka şubelerinden nakit ödeme de yapılabilir.

HGS Bakiye Sorgulama Nereden Yapılır

HGS bakiye sorgulama işlemi için birçok farklı yol üzerinden bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Telefon ile sorgulama yapmak için, 0850 460 60 60 ve 444 1 788 numaralı telefonları arayarak mevcut bakiyenizi öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için, sisteme girişinizi gerçekleştirdikten sonra e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü bağlantısına tıklayın. Bu bölümde yer alan “Hızlı Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri Sorgulama” bağlantısı ile HGS bakiyesi sorgulanabilir. Bankalar üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek için ise, bankaların mobil uygulamaları, şubeleri ve müşteri temsilcisi ile sorgulama yapabilirsiniz. PTT ile bakiye sorgulaması için ise https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ internet sitesine giriş yaparak işleminizi yapabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here