HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

0
19855
HGS Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi, otoyol ve köprü geçişlerinde pratik bir şekilde durmaya gerek duymadan geçiş yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Geçişlerde HGS aboneliğiniz ve araç plaka tanıma özelliği sayesinde ücret tahsil edilir. HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır merak edenler için farklı yöntemleri bu yazımızda derledik. HGS’nin internet sitesinden, PTT’nin HGS sayfasından veya diğer yollarla nasıl bakiye sorgulama yapıldığına dair detaylar yazımızda.

PTT’nin Sorgulama Adımları

HGS Bakiye Sorgulama

PTT HGS bakiye sorgulama adımları şu şekilde;
  1. PTT‘nin web sitesindeki HGS Müşteri Hizmetleri bölümüne girilir.
  2. Sağ üstte yer alan Müşteri Hizmetlerine Giriş butonundan mevcut hesaba giriş sağlanır.
  3. Eğer bir hesabınız yoksa Üye Olun seçeneğinden kendinize yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
  4. Hesabınıza eriştikten sonra HGS bakiye sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet Şifresiyle HGS Bakiye Sorgulama 

e-Devlet şifresiyle de sorgulama yapabilmeniz mümkün. PTT üzerinden HGS bakiye sorgulama e-Devlet şifresini kullanarak da gerçekleştirilebiliyor. Böylece farklı bir hesap oluşturmanız gerekmeden işlemlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Telefonla HGS Bakiye Sorgulama 

HGS bakiyenizi telefon araması yaparak da öğrenebilirsiniz.  Bunun için tek yapmanız gereken HGS Çağrı Merkezini aramak. 0850 460 60 60 numaralı telefonu arayarak HGS bakiyeniz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

HGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

HGS Bakiye Sorgulama

Araç sahiplerinin, gişelerden geçerken yeterli HGS bakiyesine sahip olması gerekiyor. Eğer bakiye yetersizse geçiş ihlali nedeniyle cezai işlem uygulanır. Bakiye sorgulama işlemi gibi HGS bakiye yükleme nasıl yapılır sorusunun yanıtı da oldukça basit. İşte bakiye yüklemek için başvurabileceğiniz yollar;

Bankadan HGS Bakiyesi Yükleme

Bankadan HGS yükleme işlemi sıklıkla tercih edilen bakiye yükleme yöntemlerinden. Tercih edebileceğiniz anlaşmalı bankalar arasında; İş Bankası, Ziraat Bankası, QNB Finansbank, Halk Bankası, Vakıfbank ve TEB yer alıyor. Dilerseniz bu bankaların şubeleri, ATM’leri ve mobil uygulama üzerinden yüklemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

PTT’den HGS Bakiyesi Yükleme

PTT ile bu işlemi gerçekleştirmek için ilk önce PTT’nin resmi web sayfasını girip giriş yapmanız gerekmektedir. Buradan HGS sorgulama ekranını ziyaret ederek ödeme ekranını görüntüleyebilirsiniz. Ödeme Yap butonuna tıkladıktan sonra yatıracağınız tutar bilgisini seçmeniz gerekiyor. İstediğiniz tutarı seçip onaylayarak PTT HGS yükleme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

HGS Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS Bakiye Sorgulama

HGS ceza sorgulama işlemi de tıpkı bakiye sorgulama gibi PTT’nin web sitesi üzerinden yapılabilir. Bunun dışında e-Devlet üzerinden de sorgulama ekranına erişebilmeniz mümkün. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kesilen cezaların zamanında ödenmesi. Çünkü yaşanan gecikmeler sebebiyle sürücülerin ödedikleri faiz oranı, ceza tutarının oldukça üzerine çıkabiliyor.

HGS Hesaplamaları Neye Göre Yapılır?

Toplamda 6 sınıfa ayrılan araçların HGS ücretlendirmeleri de araç sınıflarına göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca her aracın kendi sınıfına göre HGS etiketi bulundurması zorunlu. Aksi taktirde durum tespit edilirse sürücülerin etiketleri kara listeye alınıyor.

Peki aracınızı satmak istediğinizde HGS’ye ne oluyor. Öğrenmek için buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here