HGS Kaçak Geçiş Sonucu Yapılması Gerekenler

0
13514

HGS etiketi, otomobilinizle seyahat esnasında kullanılan ücretli otoyolların ücretlerinin tahsil edildiği etikettir. Ancak aracınızı yeni almış olabilirsiniz veya aracınızın hgs etiketi içerisinde bakiye bulunmayabilir. Bu durumda ücretli yolları kullanmaya devam etmeniz. İhlalli geçiş olarak kayda alınacaktır. Bu yazımızda sizlere hgs kaçak geçiş sonucu yapılması gerekenlerden bahsettik.

hgs kaçak geçiş

HGS Kaçak Geçiş Sonrasında Dikkat

Kaçak geçiş, hgs etiketi olmayan veya hgs etiketi içerisinde bakiye bulunmayan araçlarla ücretli yolları kullanmak demektir. Aracınızı yeni almış olabilirsiniz veya HGS etiketi içerisinde bulunan bakiyenin bittiğinden haberiniz olmayabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı; kaçak geçiş durumunda araç sahibine, 15 gün süre tanınır. 15 gün içerisinde araca ait bir hgs etiketi yok ise hgs etiketi alınmalıdır. Hgs etiketi var bakiye yok ise bakiye yüklemesi yapılmalıdır. Bu işlemlerin sonucunda hgs bakiyenizi kontrol etmelisiniz. Hgs bakiyeniz azalacaktır. Azalmadığı takdirde gerekli bölümlerle iletişime geçmelisiniz. Aksi halde 2 yıl sonra bile kapınıza faizi ile birlikte hgs cezası gelebilir.

hgs kaçak geçiş

HGS İhlalli Geçiş Sorgulama

HGS bakiyesi olmadan, köprü ve otoyollardan geçiş yapan sürücülere ceza kesilmekte. Kesilen cezayı  E-Devlet sistemine veya PTT resmi sitesine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. E-Devlet sistemi ile ihlal sorgulaması yapmak için yapmanız gerekenler şu şekilde; Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bağlantısına tıklayın. Açılan kısımda PTT Genel Müdürlüğü menüsünde yer alan “Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama” bağlantısı üzerinden ihlal sorgulaması gerçekleştirilebilir. PTT üzerinden sorgulama yapak için ise https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresine tıklayın. Ana sayfada yer alan “Geçiş İhlali Sorgula” butonuyla araç plaka numarası ile sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

HGS Bakiye Sorgulama Nereden Yapılır

HGS bakiye sorgulama işlemi için birçok farklı yol üzerinden bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Telefon ile sorgulama yapmak için, 0850 460 60 60 ve 444 1 788 numaralı telefonları arayarak mevcut bakiyenizi öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için, sisteme girişinizi gerçekleştirdikten sonra e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü bağlantısına tıklayın. Bu bölümde yer alan “Hızlı Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri Sorgulama” bağlantısı ile HGS bakiyesi sorgulanabilir. Bankalar üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek için ise, bankaların mobil uygulamaları, şubeleri ve müşteri temsilcisi ile sorgulama yapabilirsiniz. PTT ile bakiye sorgulaması için ise https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ internet sitesine giriş yaparak işleminizi yapabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here