Yıllardır motor sporlarının efsanevi ismi Ken Block maalesef hayatını kaybetti. 1967 Kaliforniya Long Beach doğumlu, dünyaca tanınan Gymkhana şovları ile uzun süredir adından söz ettiren eski ralli pilotu Ken Block geçirdiği snowmobile kazası sonucu hayata gözlerini yumdu.

Ken Block Hayat Hikayesi

Ken Block 21 Kasım 1967 Kaliforniya Long Beach doğumludur. Uzun yıllar profesyonel ralli pilotluğu yapmıştır. Ayrıca birçok ekstrem sporla ilgilenmektedir. Fakat dünyaca tanınmışlığı ralli yönü bilinmektedir. 18 podyumu ve 7 yarış galibiyeti bulunan sporcu adını sadece ralli pilotu olarak değil yaptığı driftlerle de duyurmuştu. Aynı zamanda ayakkabı tasarımcısı ve geliştiricisi olan Block, DC Shoes’un da 2004’e kadar sahibiydi. Ken Block aynı zamanda skateboarding, snowboard ve motokros spor dalları ile de ilgilenmekteydi.

Acı Veda…

Ken Block

Block’un kurucusu olduğu Hoonigan takımından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Ken Block’un bugün bir kar aracı kazasında vefat ettiğini en derin üzüntülerimizle teyit edebiliriz. Ken bir vizyoner, öncü ve bir ikondu. En önemlisi, bir baba ve eşti. Onu özleyeceğiz. Lütfen şu anda yas tutarken ailenin mahremiyetine saygı gösterelim.

Hayata gözlerini maalesef yuman Ken Block geriye muhteşem drift gösterilerine bıraktı. Ken Block tüm otomobil severler tarafından saygıyla anılacak… Ken Block 02.01.2023 tarihinde hayatını kaybetti…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here