Yeni kompakt SUV Nissan Magnite

3
5537
Yeni Nissan Magnite

Son zamanlarda ortaya çıkan en büyük gelişmelerden biri olan Yeni Nissan Magnite Concept , önümüzdeki aylarda üretilmesi planlanan, dört metreden küçük bir SUV’nin önizlemesini gerçekleştirdi. Resmi renderlar, bu yeni araç hakkında ilk fikirleri ortaya koyuyor.

Yeni Nissan Magnite Tasarımı

Tasarım Direktörü Kei Kyu, geleneksel bir dik profil yerine, Nissan tasarımcılarının etkileyici bir duruş sergilemek için cesur stiline güvenmeyi tercih ettiklerini belirtti. Magnite, büyük sekizgen ızgara, şık farlar ve L şeklindeki LED DRL’lerin hakim olduğu geniş, dikey bir ön yüze sahip. Bunun için ise Kyu “Erkeksi ve belirgin omuzlar enerji ve güç sergiliyor” dedi. Yatay bir kemer çizgisi ve çepeçevre gövde kaplamasıyla birleştirilmiş oyulmuş bir kaput, sert görünüme katkıda buluyor.

Yeni Nissan Magnite

Nissan Magnite’ın çizimleri kompakt SUV’nin ,arazi lastikleri gibi abartılı öğeler dışında büyük ölçüde konsepte sadık kalacağını ortaya çıkardı.

Kusursuz Datsun ızgarası, Magnite’nin başlangıçta bir Datsun rozeti takacak şekilde tasarlandığına işaret ediyor, ancak geçen yıl Nissan, Magnite’i Nissan olarak markalamaya karar verdi. Aslında, cesur ızgara yapısı, Nissan’ın imzası olan ‘V-motion’ öğesinden daha fazla öne çıkıyor ve Magnite’e farklı bir kimlik kazandırıyor.

Nissan Magnite İç Mekan

Resmi görüntüler Nissan Magnite Concept’in iç mekanını ortaya çıkardı . Japon otomobil üreticisinin dört metreden kısa modeli için geniş bir kabin önemli bir ayrım noktası olarak lanse edildi ve konsept bu felsefe etrafında oluşturuldu. Kyu, projenin en başından itibaren geniş iç mekanın hedeflendiğini belirtti.

Yeni Nissan Magnite

Tasarım ekibinin kutu gibi oranları benimseme konusundaki endişelerini anlatan Kyu, “Otomobilde geniş bir tavan boşluğu sağlayabiliriz, ancak daha sonra çevik ve şık dış oranları kaybedeceğiz” dedi. Çatışan taleplerin anahtarı ise, üç ana çözüm yoluyla dış oranlar ve iç mekan arasında bir denge kurmaktı.

Kendinden emin bir sürüş pozisyonu sağlamak için dik bir oturma düzeni üzerine çaba gösterildi. Geniş bir kabin de düşünüldü ve arkada iyi bir diz mesafesi ile de “algılanan ferahlık” duygusu üzerine çalışıldı. Kyu, ” Arka (koltuk) genişliğin öneminin farkına vardık. (Müşterilerin) arka diz boşluğuna olan hassasiyetinin baş mesafesinden daha yüksek olduğunu gördük. Bu bir atılım oldu,” diye açıkladı Kyu. “İç tasarımda genel ferahlığın sınıfının üzerinde olduğuna inanıyoruz” diye ekledi.

Yeni Nissan Magnite özellikleri ve motor detayları

Nissan, Magnite’ın zengin özelliklere sahip bir model olacağını zaten doğruladı. 8 inçlik dokunmatik ekran, bağlantılı araç teknolojisi, 360 derece kamera, hız sabitleyici, direksiyona monte edilmiş kontroller ve otomatik klima, donanım listesinin bir parçası olacak.

Magnite, iki 1.0 litrelik benzinli motor seçeneğiyle sunulacak; 72hp doğal emişli motor ve 95hp’ye yakın turboşarjlı ünite. 5 vitesli bir manuel şanzıman standart olacakken, her iki motor da farklı bir otomatik seçenekle gelecek – birincisinde bir AMT ve daha güçlü versiyonda ise bir CVT.

İkinci El Nissan SUV ilanları İçin Tıklayın >>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here