GMC Hummer EV: Bu Daha Başlangıç

1
2352

GMC, tamamen elektrikli pikabını çok daha erken piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ancak GMC Hummer EV da pandemiden etkilenenler arasına adını yazdırdı. GMC, elektrikli pikabının seri üretimine 2021 yılında başlayacağını yayınladığı bir video ile tüm dünyaya duyurdu.

GMC Hummer “Savaş Kahramanı!”

GMC Hummer’ın ünü aslında Amerikan ordusundan geliyor. AM General tarafından savaşlarda kullanılmak üzere üretilen GMC Hummer, Körfez Savaşı da dahil olmak üzere ABD’nin olduğu birçok cepheden alnın akıyla çıkmayı başarmış. E tabi doğal olarak bu kahraman savaştan döndüğünde çok büyük bir ilgi ile karşı karşıya kalmış ve üreticileri de bu şöhreti paraya dönüştürmüşler. Hummer H1 adıyla şehir için ilk üretilen ilk Hummer piyasaya bir tık ağır gelmiş. Çünkü sokaklarda kullanmak için fazlasıyla heybetli ve tabiri yerindeyse yakıtı adeta içiyormuş. Daha sonra şehir şartlarına daha uygun olan H2 dönüşen bu devasa kamyonet, günümüze kadar popülaritesini korudu ve yeni elektrikli kamyonetiyle de bu popülariteyi daha da arttırmayı planlıyor gibi görünüyor.

Hummer H1
GMC Hummer H1
GMC Hummer EV

30 Temmuz’da yayınlanan videoda yeni elektrikli Hummer için tarihler dışında yeni bir bilgi yok gibi. Ekstra olarak sadece yeni Hummer’ın silüeti eklenmiş.

2021 GMC Hummer Pikap
2021 GMC Hummer Pikap

1000 beygirlik güç ve 0’dan 100 km’ye 3 saniyede çıkması vadedilen bu pikabın yeni videosunda birkaç başlığa daha yer verilmiş. Bu başlıklar zaten kendilerini isimleriyle açıklıyorlar; adrenalin modu, crab (yengeç) mod, ultium pil, süper hızlı şarj, yeni nesil süper cruise, sonsuz çatı, modüler gökyüzü panelleri ve ultra-vizyon kameralar.

Videonun en ilgi çeken kısmı belki de en sonuydu. Videonun başından beri yeni elektrikli pikaptan bahsedilip videonun bitimine doğru da bir SUV silüeti eklenip “Bu daha başlangıç!” yazılması; Hummer’ın, SUV segmentinin en tepesini hedeflemesi olarak yorumlanabilir.

2021 GMC Hummer SUV
2021 GMC Hummer SUV
2022 Devrim Gibi Bir Yıl Olacak!

2022 yılında tabir yerindeyse pikap segmenti için kartlar yeniden dağıtılacak. Tesla ve Hummer ile birlikte Ford, F-150 modeliyle ve Rivian da R1T modeliyle elektrikli pikap segmentindeki rekabete girmeye hazırlanıyor.

İkinci El SUV İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here