Hummer’ı Harika Yapan Özellikler Nedir? Bu sorunun cevabı her şeyden önce ilk bakışta heybeti ile yoldaki diğer araçları etkisi altına alması olarak kabul ediliyor. Sol şeritten giderken arkanızdan sellektör yaptığını bir düşünün. Kısa süreliğini de olsa paniklemeniz kaçınılmaz olacaktır. İlk başta tabi ki görünümü ve büyüklüğü itibariyle onun bir asfalt aracı olmadığı aşikar. Zaten ilk üretim amacı da askeri düzeyde bir araç olması yönünde gerçekleşti.

O dönem üretici firma olan General 1983 yılında ABD ordusu için yüksek ve güçlü bir askeri araç üretilmesinin önünü açtı. İlk versiyon olan yüksek hareket kabiliyetli çok amaçlı vasıta olan Humvee’leri üretmeye başladı. Daha sonra sivil versiyon olan Hummer h1 üretildi. 1992 yılından 2006 yılına kadar üretimde kaldı.

Tüm bunlar olurken 1999 yılında General Motors Hummer markasının münhasır mülkiyetini ve tüm pazarlama haklarını satın aldı. Buna ek olarak asıl heybetli görünüme Suburhan modeli üzerinde inşa edilen H2 modeli ile ulaştı.

Hummer efsane kasaları günümüz itibariyle üretimde değil. Yeni kasa H3 modeli en son 2010 yılında üretildi. Ancak yeni versiyon EV Hummer’lar üretimde. Yeni Hummer görüntüsüne tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hummer’ı Harika Yapan Özellikler

Birazdan aşağıda belirteceğimiz özellikler Hummer isimli SUV’nin neden bu kadar gündemde olduğuna bir işaret niteliğinde. Çünkü Hummer normal araçlardan çok farklı özelliklere sahip. Bu özelliklerin her hummer modellerinde bulunmadığını belirterek özelliklere geçelim.

Hummer'ı Harika Yapan Özellikler

Patlak Lastikler

Hummer’ı Harika Yapan Özellikler listemizde ilk sırada lastikler var. Hummer kullanıyorsanız ve lastiklerinin patladıysa korkmanıza gerek yok. Çünkü her bir lastik içinde olan lastik aralayıcı montaj sayesinde patlak lastikler kendisini hemen salmıyor. Dahası 30 kilometre hızla 50 km yol yapabiliyorsunuz.

Hummer'ı Harika Yapan Özellikler

Merkezi Lastik Şişirme Sistemi (CTIS)

Hummer'ı Harika Yapan Özellikler

Off-Road sürücüleri için bulunmaz nimet olan bu özellik sürücünün kabin içinden tekerlekleri tek bir tuş ile istediği seviyede şişirmesine olanak sağlıyor. Ayrıca lastik hava seviyesi düştüyse sensörler yardımı ile sürücüye anında bildirim gidiyor. 1994’ten sonra üretilen modellerde Hummer’a kompressör ve bir konektör eklendi. Şişirme işlemi de bu sayede mümkün oldu. Hummer’ı Harika Yapan Özellikler arasında en etkileyici olanı belki de bu.

Özel Aydınlatma

Hummer ı Harika Yapan Özellikler

Hummer bir insan boyunu aşacak bir şekilde yüksekliğe sahip olması nedeniyle düzenlenen yasaya göre sınırın yükseklik sınırının üzerinde olduğu için ön çatı boyunca ışıkların konumlanması gerekiyor. Ön dış çephesinde kehribar renginde ışıklar arka tarafta ise kırmızı renkte ışıklar bulunmalıdır.

Çift Yakıt Tankı

Hummerlar’ üretim yılına göre değişiklik gösterecek bir özelliğe sahip. Çift yakıt tankı ile üretilen bazı modeller araçta yedek olarak kullanabilecekleri bir şekilde geldi. Benzin biterse korkmayın çünkü yedek tankınız var. Çift yakıt tankı, Hummer’ı Harika Yapan Özellikler arasında bir başka dikkat çeken özellik olarak yer aldı.

Tampon Yüksekliği

Hummer ı Harika Yapan Özellikler

Aracın heybetinden bahsetmiştik. Bu heybet yükseklikle beraber araçta tamamlayıcı faktör olarak göze çarpan tamponların korkutucu çıkıntıları ile çok daha fazla hissediliyor. Akıllı tampon deme sebebi tamponların aracın engebeli yerlerde hareket halindeyken altını sürtmemesi için en iyi şekilde küçültülmüş olmasından kaynaklanıyor. Yani bu araçla korkusuzca gerçekleştirebileceğiniz bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Çekiş Kontrolü

Hummer ı Harika Yapan Özellikler

Hummer, TorqueTrac4 adı verilen tekerlek dönüşünü kesen bir çekiş kontrol sistemiyle tekerleklere otomatik fren uygulayarak dönmeyen tekerleklerin dönmesini sağlar.

Sürücü Bilgi Merkezi

Bazı modellerde değişiklik gösteren bir özellik daha var. Sürücü bilgi merkezi özelliği sayesinde araç hakkında 28 bilgiye kadar uyarı sağlar. Sonuç olarak sürücünün ayrı bellek ayarlarından yararlanıp sürüş ortamlarını kişiselleştirir.

Hummer’ın Olumsuz Özellikleri

Hummer’ı Harika Yapan Özellikler’e değindik. Sırada bu aracın olumsuz tarafları var. Hummer kullanmak muazzam bir deneyim olsa da böylesine büyük bir aracı kullanmanın tabi ki olumsuz özellikleri de olacaktır. Bunlardan en dikkat çekenlere listemizde yer verdik.

Pahalı Lastik Fiyatları

Standart boy bir tekerleğin fiyatı bile bazen bizi alım gücü anlamında zora sokarken Hummer tekerleklerini satın almak tahmin edebileceğiniz üzere çok daha pahalıdır.

Araç Boyutları Sizi Zorlayacak

Genişliği 2.5m olan bir araç kullanmaya alışık değilseniz bu sizi tehlikeli kazalarla karşı karşıya getirecektir. Dikkatli olmalısınız. Her şeyden önce dar bir yolun ortasında sürüş anlamında hareketsiz bir şekilde durmaktan başka yapabileceğiniz bir şey olmadığını anladığınız zamanlar ile de karşı kaşıya kalmanız muhtemel

Yüksek Yakıt Tüketimi

Yakıt tüketimi V8 motor nedeniyle ve mekanik olarak çok ağır bir araç olduğu için yüksek değerlerde seyrediyor.  Ayrıca bu ağırlık aracın çok hantal olmasına neden oluyor. Örneğin H1 ortalama yakıt tüketimi 22 Lt/100 km’dir. H2 yakıt tüketimi şehir içi 19.34 l/100km şehir dışı 14.57 l/100km ortalama ise 11.8 l/100km olarak kayda geçti. H3 ise ortalama 13.8 Lt/100 km yakıt tüketimine sahip.

Bakım Maliyetleri

Bakım maliyetleri olması gerekenden bile fazla. Gerçekten çok az kullandığınız zaman bile bu aracın bakımına dikkat etmelisiniz.

Bu Araç Çok Gürültü Yapıyor

Gürültü faktörünü unutmamak lazım. Diğer klasik SUV modellerden bile çok daha gürültülü bir araç.

Araç Geçerken Dikkat Edin

Sollama yaparken iğne deliğinden geçiyormuş gibi hissetmeniz gerekiyor. Yandaki araç ile bir kere bile temas etmeniz olumsuz sonuçlar doğurur.

Yetersiz Saklama Alanları

Sürekli aracın ne kadar büyük olduğundan bahsettik. Ancak gülünç derece de bu büyüklükle ters düşen bir durum var. Her ne kadar büyük bir araç olsa da iç kabinde neredeyse yok denecek kadar az saklama alanı var.

Çekme Kapasitesi

Bazı modellerde yaklaşık 3175 kg çekme kapasitesi beklenenin çok altında kabul ediliyor.

Kör Noktalar

Geri viteste arka tarafı görmeniz çok zor çünkü çok fazla kör nokta var.

Bu Aracı Kullanmak En Az 1.80 Boy Gerektiriyor

Eğer şoför koltuğunda oturuyor ve boyunuz 1.80 cm’den kısaysa bu aracı kullanmanız çok zor. Önünüzü görmekte zorlanacağınız için yan koltukta seyahat etmenizi öneriyoruz.

Çok Büyük ama Sadece 6 kişi Oturabilir

Araçta sadece 6 kişilik. Bagaj alanında tercihen koltuk montajı yapılıyor. O zaman kişi sayısı artacaktır ama bu araç standart olarak 6 insanın oturacağı şekilde çıktı.

Küçük Off-Road Dokunuşları

Hummer tasarımcıları aracın zemin ile olan yüksekliğini en aza çekmek için iç kabine çok fazla yüklenmişler. Şanzıman ve diğer motor bileşenleri kabin içinde olması gerekenden fazla yer kaplıyor. Off-Road için mantıklı bir hamle ancak araç çok dar olmuş.

Ani Fren Sorunsalı

Ağır bir araç olması nedeniyle acil bir şekilde fren yaptığınız durumda hemen durmanız pek de olası değil. Bu nedenle bu tip araçlarla yüksek hızlara çıkmak çok tehlikeli.

Güvenlik

Hummer’da dış kısımda çok kalın ve sağlam bir malzeme kullanılsa da kaza durumunda aracın sizi koruyacağı güvenlik özelliklerinin çoğundan yoksun olduğunu bilmeniz gerekir. Özellikle ilk model olan H1 çocuk güvenlik kilitleri, çocuk koltuğu bağlamaları, yan hava yastıkları ve stabilite kontrolü gibi standart olarak olması gereken özellikler bulunmuyor.

İkinci El Hummer İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here