2022 Volkswagen Golf GTI Hakkında Bilmeniz Gerekenler

1
5042

Volkswagen’nin tüm Golf serisini imha edeceğine dair korkular, 2022 Golf GTI’ ın yeni nesil sportif hatchback’e başlamasıyla terk edildi. Daha da ilgi çekici ama temelinde aynı özelliklere sahip daha güçlü bir GTI. Değiştirilmiş, tanınabilir, dışa dönük bir görünüm ve çok daha sofistike görünümlü bir kabin ile, Golf GTI geri döndü.

Çok tanıdık ama bir o kadar da farklı bir Golf GTI !

Stilleri devrimci olmaktan ziyade evrimsel olsa da, VW hatchback’i daha fazla teknoloji ve gelişmiş performansla sunuyor. Taze dış tasarımı, daha şık LED farlar ve ağa entegre sis farları içeren boşluklu bir alt ızgara ile destekleniyor.

Golf GTI hakkında tanıdık olmayan fazla bir şey yok. Ama  yine de farklı hissettiriyor: eylemlerinde daha pürüzsüz ve sportif ama önceki araçlarla aynı derecede güçlü. Hala önden çekişli. İlk işaretler, Volkswagen’nin GTI’ya Golf’ün daha küçük versiyonlarında olduğu gibi 48 voltluk bir hibrit sistem vereceğini öne sürdü, ancak marka kazanan bir formülü bozmamaya karar verdi.

Golf GTi Teknik Özellikleri

2022 Golf GTI, 241 beygir gücü üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motorla çalışıyor. Bu güç, standart altı ileri manuel şanzıman veya isteğe bağlı yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile ön tekerleklere yönlendiriliyor.

Yeni gövde daha alçak, daha uzun ve daha iyi aerodinamik özelliklere sahip. Bunu, ayarlanabilir amortisörler ve daha sert yaylarla revize edilmiş bağımsız süspansiyonla birleştirdiğinizde önden çekişli GTI iyi bir sürüş vaat ediyor.2022 golf GTI

Beş sürüş modu ve denge kontrolü için üç ayar sayesinde aracın nasıl performans gösterdiğine dair daha fazla özelleştirme var. Sürüş modları Snow, Comfort, Eco, Sport, ve Individual. Buna, denge kontrol sisteminin müdahale eşiğini ayarlayacak bir Spor modu da dahil. İstenmediğinde kapatılabiliyor olması da önemli bir detay.

Otomatik acil frenleme ve aktif şerit kontrolü de standart olarak sunulacak.

İlgi Çekici Tasarım

İçeride, Golf GTI eski modellerden bazı geri çağrıların yanı sıra gerçekten modern bir tasarıma sahip. Ön panelde, aynı çerçevesini paylaşan 10.2 inçlik gösterge paneli ve 10.0 inçlik dokunmatik ekran olmak üzere iki büyük ekran hakim. Tasarım diğer Audi modellerinde de görülen estetiğe benziyor. GTI’nın üç kollu direksiyon simidi dokunmaya duyarlı kontrollere sahip. Kabin ayrıca gösterge paneli, kapılar ve ayak boşluklarındaki ortam aydınlatması ile aydınlatılıyor. Destekli ön koltukları, dış kenarlarının etrafında kırmızı detaylara ve üst ve alt yastıklar üzerindeki ikonik ekose desenlere sahip.

Yeni Golf GTI’daki önemli unsurlardan biri, otomobilin ön tarafında farların ve ince ızgaraların üzerinde uzanan kırmızı bir detay. Beyaz bir LED şerit hemen altına oturuyor ve lambadan lambaya uzanıyor. Yetkililer bu grafiğin yeni otomobilin genişliğini vurgulamaya yardımcı olduğunu ve eski modele göre “daha güvenli bir görünüm” verdiğini söylüyor.

2. El Volkswagen İlanlarımıza Bakabilirsiniz!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here