Oto Yedek Parça Fiyatları El Yakıyor

2
1948
Oto Yedek Parça

Son zamanda çok büyük bir hızla yükselen sıfır ve ikinci el fiyatlarının gölgesinde kalsa da oto yedek parça fiyatları rekor artış gösteriyor. Otomobil fiyatları uzun süredir gündemde geniş yer kaplasa da oto yedek parça fiyatları da el yakıyor.  Artan döviz kuru sebebiyle 6 ay gibi kısa bir sürede yedek parça fiyatlarının ortalama yüzde 30 arttığına dikkat çeken; Tüm Oto Servisleri Federasyonu (TOSEF) Başkanı Ünal Ünaldı:

“Araç bakımlarında ve hasar onarımlarında gerekli olan yedek parçaların fiyatlarında 6 ay gibi kısa bir sürede ortalama %30 artışı oldu. Pandemi öncesi 1000 TL olan bir yedek parça, 1300-1350 TL’ye ulaşmış durumda. Kurdaki artış sebebiyle bunu doğal karşılıyoruz. Fakat bu parçayı 1700 TL’ye satan yedek parça ithalatçıları var, Sanayi Bakanlığı’nın konuyu el atması gerekir, biz de destek vermeye hazırız. ” ifadelerini kullandı.

Pandemi Süresince Oto Yedek Parça Ard Arda Zamlandı.

Araç tamiratlarında en çok kullanılan malzemelerden birisi olan karoser boyası fiyatı en çok artan malzemelerden birisi. Boya fiyatlarının da pandemi ile birlikte 6 ayda 3 kez toplamda %35 zamlandığını söyleyen TOSEF Başkanı, litre fiyatı 200 TL olan boyanın hali hazırda 270 TL’ye satıldığına dikkat çekti; 

“Basit bir kaza sonrası bile artık maalesef çok ciddi onarım rakamları ortaya çıkabiliyor. Araç fiyatlarının da astronomik rakamlara ulaştığı bu dönemde vatandaşımızın kasko sigortası ile trafiğe çıkmasını şiddetle öneriyoruz. Kasko yaptıramayanların da trafik sigortalarında mutlaka ek İhtiyarı Mali Mesuliyet Teminatı almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Bu yedek parçalar için de açık bir platformda satış sistemi getirilmeli. En azından orada rekabet etsinler. iki disk iki balata 1500 tl, araba da vw golf 6. Lüks bir şey de değil

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here